Oğlunu 22 yıl fazla yaşatan adam öldü

Odone, doktorların 2 yıl ömür biçtiği oğlunu, geliştirdiği ilaçla 22 yıl fazla yaşatmayı başarmıştı.    Augusto Odone'nin yıllar süren mücadelesi Hollywood filmlerine konu oldu, milyonlarca insanı etkiledi.Ölümcül bir sinir sistemi hastalığı olan ALD'ye y

Oğlunu 22 yıl fazla yaşatan adam öldü

Odone, doktorların 2 yıl ömür biçtiği oğlunu, geliştirdiği ilaçla 22 yıl fazla yaşatmayı başarmıştı.
    
Augusto Odone'nin yıllar süren mücadelesi Hollywood filmlerine konu oldu, milyonlarca insanı etkiledi.

Ölümcül bir sinir sistemi hastalığı olan ALD'ye yakalanan 6 yaşındaki oğlu Lorenzo'yu, kendi çalışmaları sonucu ürettiği bir ilaçla 30 yaşına kadar yaşatan Augusto Odone 80 yaşında hayatını kaybetti.

Odone, Dünya Bankası'ndaki işini bırakıp doktorların 2 yıl ömür biçtiği oğlu için tedavi yöntemleri geliştirmeye yönelmişti.

Tıp ve Biyokimya kitapları okuyarak geliştirdiği ilaca "Lorenzo'nun Yağı" adını koyan Augusto Odone, hastalığın ilerlemesini durdurmuş ve oğlunun 22 yıl daha fazla yaşamasını sağlamıştı.

Odone ailesinin mücadelesi, 1992 yılında başrollerini Susan Sarandon ve Nick Nolte'nin oynadığı "Lorenzo'nun Yağı" isimli filmle beyazperdeye aktarılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem