Öğle namazını bilmeyen tutuklandı

Van'da çıkan YSK kararını protesto eylemleri sırasında polis, içerisinde bulunan onlarca kişiyi gözaltına aldığı 'Demokratik Çözüm Çadırı'nı ise kaldırdı.Sabah saatlerinde başlayan olaylar sırasında kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde yürü

Öğle namazını bilmeyen tutuklandı

Van'da çıkan YSK kararını protesto eylemleri sırasında polis, içerisinde bulunan onlarca kişiyi gözaltına aldığı 'Demokratik Çözüm Çadırı'nı ise kaldırdı.

Sabah saatlerinde başlayan olaylar sırasında kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüşe geçen ve bazı banka ile kurum binalarına molotofkokteyli ile saldıran göstericilere, polis ise gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Bu esnada bazı göstericiler ile BDP'nin desteklediği Van bağımsız milletvekili adayları ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya Ahmed-i Hani Parkı'nda bulunan 'Demokratik Çözüm Çadırı'na geçtiler. Çadırda molotof kokteyli hazırlandığı ihbarı üzerine polis ekipleri panzer ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ise baskın düzenledi.

Burada bulunan onlarca kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Boşaltılan çadır panzer ile yıkılmak istenildiği sırada ise Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Van bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk kendilerini zırhlı aracın önüne attılar. Duruma tepki gösteren ve emniyet yetkilileri ile bir süre tartışan Bekir Kaya ve Aysel Tuğluk, polislerin geri çekilmesiyle bölgeden ayrıldılar.

Tamamen boşaltılan çadır polis ekipleri tarafından kaldırılmaya başlanırken, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nden gelen ekipleri ise caddelerdeki taşları temizlemeye başladı.

'ÖĞLE NAMAZI KAÇ REKATTIR' SORUSU

Öte yandan, Beşyol mevkiinde bulunan MHP seçim bürosuna da göstericiler saldırdı. Polisin müdahalesi ile kaçan göstericilerden bazılar Hz. Ömer Camisi'ne girdi. Caminin kapılarını kapatan polis ekipleri, içeri girerek göstericileri tek tek gözaltına aldı. Gösterici olmadığını söyleyen bir kişi ise polislerin sorduğu 'Öğle namazı kaç rekattır' sorusuna cevap vermeyince gözaltına alındı.

Hayatın adeta durduğu kentte yer yer olaylar devam ederken, polis ekipleri ise geniş güvenlik önlemi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem