ODTÜ'de DHKP/C gözaltıları

 Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi nedeniyle ODTÜ yerleşkesinde yapılan tören sırasında Başbakan Erdoğan'ı protesto eden öğrenciler ile polis arasında arbede yaşanmıştı. Polis, öğrencilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmiş, gazdan Başbakan

ODTÜ'de DHKP/C gözaltıları

 

Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi nedeniyle ODTÜ yerleşkesinde yapılan tören sırasında Başbakan Erdoğan'ı protesto eden öğrenciler ile polis arasında arbede yaşanmıştı. Polis, öğrencilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmiş, gazdan Başbakan Erdoğan da etkilenmişti. Polis, ODTÜ’de öğrencilere gazlı, basınçlı su ve coplu müdahaleden sonra şu dakikalarda yeni bir operasyon başlattı. Terörle Mücadele ekipleri, “DHKP/C operasyonu” adı altında öğrencileri gözaltına alıyor. Bazı öğrencilerin evlerine baskın yapıldı.

GAZ BOMBASI, BASINÇLI SU, COP

 

Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi nedeniyle ODTÜ yerleşkesinde düzenlenen programa katılan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı protesto etme isteyen öğrencilere polis, biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etmişti. Polisin sert müdahalesi sonrası öğrencilerden Barış Barışık kafasına gaz bombası kovanının isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

 

Saatlerce süren olaylarda polisin orantısız güç kullanması büyük tepkilere neden oldu. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de dün  polise “orantılı güç kullanın” uyarısında bulundu. Dün ODTÜ’de öğretim üyeleri derslere girmeyerek, olayları protesto ederken, öğrenciler de dersleri boykot etmişti. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar da yazılı bir açıklama yaparak polisin öğrencilerin protesto etme hakkını engellemesine tepki göstermişti.

 

ŞOK OPERASYON

 

Ankara polisi tüm bu tepkilere bu sabah gözaltılarla cevap verdi. DHKP/C operasyonu adı altında öğrenciler gözaltına alınmaya başlandı. Alınan bilgiye göre başta ODTÜ olmak üzere Ankara’daki birçok üniversiteden 12 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

 

Soruşturmayı, Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır yürütüyor.

 

Bazı şüphelilerin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerce adreslerinden gözaltına alındığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem