ODTÜ’de Gergin Gece: Polise Molotofla Saldıran Gruba Müdahale Edildi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) A-1 kapısı önünde akşam saatlerinde toplanan bir grup, izinsiz gösteri yapmak istedi. Bölgede güvenlik önlemi alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, grubun dağılması yönünde art arda uyarılarda bulundu.
Polise Molotof ve Havai Fişek Atıldı
Polisin "dağılın" ihtarlarına uymayan gruptakiler, bir süre sonra çevik kuvvet ekiplerine molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırmaya başladı. Saldırının ardından güvenlik güçleri, grubu kontrol altına almak amacıyla tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu.
Kampüs Çevresinde Güvenlik Önlemleri Sürüyor
Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan grubun yer yer yeniden toplanması üzerine bölgede gerginlik tırmandı. Polis ekiplerinin zaman zaman müdahalelerini sürdürdüğü ODTÜ kampüsü ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.
Olayla ilgili inceleme başlatılırken, ekiplerin kampüs girişindeki bekleyişi sürüyor.