Oda TV davasında flaş gelişme

Oda TV’ye yönelik ikinci soruşturma kapsamında aralarında gazeteci, avukat ve eski polis müdürlerinin olduğu 14 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararının ardından savcılık, Oda TV soruşturmasını yürüten polisler hakkında soruşturm

Oda TV davasında flaş gelişme

Oda TV’ye yönelik ikinci soruşturma kapsamında aralarında gazeteci, avukat ve eski polis müdürlerinin olduğu 14 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararının ardından savcılık, Oda TV soruşturmasını yürüten polisler hakkında soruşturma başlattı.

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen Oda TV soruşturmasında gazeteciler Ahu Özyurt, Hakan Aygün, Toygun Atilla ile eski emniyet müdürleri Sabri Uzun, Emin Arslan ve avukatlar Turgut Kazan, Vural Ergül, Şule Erol, Hasan Fehmi Demir’in de aralarında olduğu 14 şüphelinin telefonları dinlenmişti. TMK’nın 10. madde ile yetkili savcılığın kapatılmasının ardından soruşturma Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na devredilmişti. Soruşturmayı yeniden ele alan savcılık, dosyadaki 14 şüphelinin ifadesini almıştı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, gazeteciler Ahu Özyurt, Hakan Aygün, Toygun Atilla ile eski emniyet müdürleri Sabri Uzun, Emin Arslan ve avukatlar Turgut Kazan, Vural Ergül, Şule Erol, Hasan Fehmi Demir’in de aralarında olduğu 14 şüpheli hakkında dava açılmasına gerek görmedi.

“SOYUT İDDİA DIŞINDA KESİN VE İNANDIRICI DELİL BULUNMADI”

Savcılık, takipsizlik kararında şüphelilerin büyük bir kısmının avukat ve gazeteci olduğunu belirterek, icra ettikleri mesleki faaliyetleri nedeniyle kamuoyuna yansıyan davalarla ve dolayısıyla yargılanan sanıklarla irtibatlarının bulunduğunu bildirdi. Kararda, bu irtibatların örgütsel nitelikte olmadığı kaydedildi. Takipsizlik kararında Oda TV’de haklarında dava açılan sanıklardan elde edilen dijital verilerde şüphelilerin isimlerinin geçmesinin ‘örgüt irtibatını ortaya koymaya yeterli delil’ olmadığı belirtildi. Takipsizlik kararında şüphelilerin ‘terör örgütüne üye oldukları ve yardım ettiklerine dair soyut iddia dışında’ kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı aktarıldı.

ODA TV’Yİ SORUŞTURAN POLİSLERE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Savcılık, takipsizlik kararı ile birlikte Oda TV soruşturmasını yürüten polislerle ilgili soruşturma başlattı. Savcılık takipsizlik kararında, ‘şüpheliler Vural Ergül, Turgut Kazan ve Şule Erol’un şikayetleri üzerine kanuna aykırı işlem yapan kamu görevlileri’ hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler