Öcalan'ın son mektubundaki yeni mesaj

 BDP heyeti dün dördüncü kez İmralı'ya gitti. Öcalan'ın Kandil'e iletilmek için verdiği son mektupta yeni mesajların olduğu öğrenildi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan sürpriz bir şekilde İmralı'ya gitti. Heyet,

Öcalan'ın son mektubundaki yeni mesaj

 

BDP heyeti dün dördüncü kez İmralı'ya gitti. Öcalan'ın Kandil'e iletilmek için verdiği son mektupta yeni mesajların olduğu öğrenildi.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan sürpriz bir şekilde İmralı'ya gitti. Heyet, 'Silahsız çekilin' çağrısıyla döndü. Mesajın Kandil'e iletilmesinin ardından çekilme sürecinin 18 Nisan'da başlaması bekleniyor.
 
4. BDP heyetiyle görüşen terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, PKK'ya 'Silahsız çekilin' talimatı gönderdiği öğrenildi. Hükümetin oluşturduğu Akil İnsanlar listesi açıklanmadan önce BDP'ye 4. kez İmralı vizesi çıktı. Alınan bilgiye göre, BDP'ye 63 kişiden oluşan liste bir gün öncesinden ulaştırıldı ve İmralı'ya gidecekleri yönünde Eşbaşkan Demirtaş'a bilgi verildi. Demirtaş ile BDP'li vekiller Pervin Buldan ve Sırrı Sürreya Önder'den oluşan 4. BDP heyeti de dün Akil İnsanlar listesi ve Kandil'in yolladığı mektupla İmralı'ya gitti. Akşam saatlerinde İstanbul'a dönen heyet herhangi bir açıklama yapmadı.
 
ÖCALAN'IN TAVRI NET
 
Yeni Şafak'ın haberine göre; heyet İmralı'da Öcalan ile PKK'lıların Kuzey İrak'a çekilmesi parlamentoda bir komisyon kurulması ve örgütün çekilmeye yönelik tereddütleri aktarıldı. BDP kaynaklarından edinilen bilgiye göre İmralı görüşmesinde Öcalan milletvekilleri aracılığı ile PKK'lıların Türkiye topraklarını terk etmeleri yönünde talimat gönderdi.
 
'Geri çekilin' çağrısından Kandil, BDP ve örgütün Avrupa kanadının farklı anlamlar çıkarması üzerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın hafta sonu İmralı'da Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. 2 saat süren bu görüşmede Öcalan'ın geri çekilme konusunda tavrını netleştirdiği ve kararını dün BDP heyetine ilettiği ifade edildi. Öcalan'ın, 'silahsız çekilme' çağrısı yaptığı belirtilirken, BDP'nin önümüzdeki günlerde Kandil'e göndereceği ikinci bir heyetle mesajı birinci elden Kandil'e ulaştırması bekleniyor.
 
ÇEKİLME 18 NİSAN'DA BAŞLAYACAK
 
Yol haritası 18 Nisan'a kadar hazır olacak ve PKK'lıların geri çekilmesi bu tarihten sonra başlayacak. Yol haritasının diğer ayrıntıları şöyle:
 
Çekilme 18 Nisan'da Tokat ve Tunceli'den başlayacak.
 
Haftanin ve Hakurk üzerinden Kandil'e gidecek örgüt üyeleri için gözlem timleri oluşturulacak.
 
Sürecin sorunsuz ilerlemesi için MİT, Kuzey Irak'ta 6 gözlem ofisi kuracakKandil'deki örgüt liderleriyle MİT arasındaki koordinasyonu Barzani güçleri sağlayacak
 
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, dağdan inişleri 12 noktadan takip edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler