Öcalan'ın mesajı okunacak

 PKK'nın silah bırakmasıyla sonuçlanması beklenen Öcalan'ın çağrısı bugün Diyarbakır Nevruz kutlamasında Türkçe ve Kürtçe okunacak . PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, üçüncü BDP heyetiyle görüşmesinde "tarihî önemde olacağını" söylediği Nevruz mesajı bugün D

Öcalan'ın mesajı okunacak

 

PKK'nın silah bırakmasıyla sonuçlanması beklenen Öcalan'ın çağrısı bugün Diyarbakır Nevruz kutlamasında Türkçe ve Kürtçe okunacak .
 
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, üçüncü BDP heyetiyle görüşmesinde "tarihî önemde olacağını" söylediği Nevruz mesajı bugün Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında okunacak.
 
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK liderinin İmralı'da yazdığı ateşkes, geri çekilme, yasal ve anayasal çözümlerle ilgili yol haritasını da içeren mesajının dün ellerine geçtiğini açıkladı. Mesaj bugün Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında BDP milletvekillerinden Sırrı Süreyya Önder tarafından Türkçe ve Pervin Buldan tarafından Kürtçe okunacak.
 
PKK önderi Abdullah Öcalan, geçen pazartesi günü İmralı'da BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüşmesinde Nevruz'da okunacak mesajının Kürt sorununun çözümünün askerî, siyasi ve tüm ayaklarına dair doyurucu bilgiler içereceğini belirtmişti.
 
Selahattin Demirtaş, İmralı'dan dönüşte Ataköy Marina'da yaptığı açıklamada Öcalan'ın konuya ilişkin şu notunu kamuoyuyla paylaşmıştı: "Mevcut çözüm süreci olumlu anlamda ilerleyerek devam ediyor. Hedefimiz tüm Türkiye'nin demokratikleşmesidir. Çabalarımız da bunun içindir.
 
Bu amaca hizmet edecek çerçevede 21 Mart Nevruz kutlamasında bir çağrı yapmak üzere hazırlıklarımı sürdürüyorum. Hazırlayacağım bildiri tarihî nitelikte bir çağrı olacaktır. Bu çağrı çözümün askerî ve siyasi bütün ayaklarına dair doyurucu bilgiler içeriyor olacaktır. Silah meselesini de hızla ve zaman kaybetmeden, bir tek can dahi yitirilmeden çözmek istiyorum. Bütün bunların pratikleşmesi için yüce bir iradeyi temsil eden parlamentonun ve siyasi partilerin sunacağı desteği çok değerli buluyorum. Geri çekilmenin hızla gerçekleşmesi ve barışın kalıcı hale gelmesi için ümit ediyorum ki parlamento da aynı hızla üzerine düşen tarihî misyonun gereğini yapacaktır."
 
FT: MESAJI ZANA OKUYACAK
 
Kürt sorununun çözümü ve müzakare süreci hakkında bir makale kaleme alan Financial Times yazarı Dan Dombey, Öcalan'ın Kürt sorununa ilişkin yasal ve anayasal çözümler ile ilgili yol haritasını Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında Leyla Zana'nın okuyacağını iddia etti.
 
Dombey, makalesinde şu ifadeleri kullandı: "Zana binlerce kişinin önünde ateşkes ilanını ve önümüzdeki aylar için bir yol haritasını içeren mesajı okuyacak."
 
DİYARBAKIR HAZIR
 
Diyarbakır'daki Nevruz kutlaması için Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı personellerce, sahne, protokol ve gazeteciler için oluşturulan platform önü rengarenk boyandı. "Newroz kutlu olsun" yazılı flamaların asıldığı alana, Nevruz ateşi için büyük bir meşale yerleştirildi. 5 bin kişinin görev yapacağı tarihî Nevruz'a Türkiye dışından da katılım olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem