Öcalan'ı eve göndermeyiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda AK Parti'nin 10 yılda yaptıklarını anlattı. 67 cezaevinde açlık grevi yapan 682 kişiye seslendi: "Bize şantaj yapma

Öcalan'ı eve göndermeyiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda AK Parti'nin 10 yılda yaptıklarını anlattı. 67 cezaevinde açlık grevi yapan 682 kişiye seslendi: "Bize şantaj yapmayın siz istediniz diye terörist başını eve gönderecek değiliz."

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları
 
"ONLAR AÇLIK GREVİ YAPACAK SEN KUZU GÖTÜRECEKSİN"
 
Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. Biriz beraberiz. Biz demokrasiyi kendimiz için değil herkes için istiyoruz. Terör örgütünün dağa çıkardıkları yetmiyormuş gibi artık cezaevlerindekileri ölüme sürüklüyorlar. Açlık grevi. Adalet Bakanlığı gerekli takibi ediyor.. Ama ben bunu açıkca söylemek zorundayım.
 
Cezaevinde onları zorla açlık grevine göndereceksin cebr edeceksin kendin kuzu kebab götüreceksin. Ondan sonra da 2 ay önceydi diyeceksin.. Ya şuanda da aynısın, şimdi de restoranlarda yoluna devam ediyorsun.
 
"YUMUŞAK BAŞLIYIZ AMA NE KOYUN NE DE KUZUYUZ"
 
Biz açlık greviyle ilgili de gerekli bilgileri de alıyoruz merak etmeyin. Şu anda ölüm orucu tutan yok ama bugün halen bazı köşe yazarları, '2 tane ölüm orucu tutan var' diyor. Yok. Niye yalan söylüyorsun? Köşenden de bu yalanı yazıyorsun. Zaten sıkıntı işte medyadaki bu çift yüzlü davrananlarda. Bunlar dağla müşterek hareket ediyorlar. Sorulduğu zaman da 'şöyle köşe yazarı, böyle köşe yazarı...'
 
'Başbakan da çok gerilimden yana, çok sert...' Evet biz yumuşak başlıyız  ama ne k oyun ne kuzu değiliz. Yeri geldiğinde bora oluruz, yeri geldiğinde fırtına oluruz. Niye çünkü hakkı kimsenin gölgelemeye yetkisi yok. Burada böyle bir yetki kullanımı var. İşte bakın 900 kişiyle başladı 600'lere düştü. 
 
"SİZİN SÖYLEMENİZLE APO'YU EVE GÖNDERMEYİZ"
 
Gerçekten samimi bir şeyin içinde olanlar varsa onlara sesleniyorum: Siz bunu bize şantaja dönüştürmeyin. Çünkü biz, sizin söylemenizle bu tür eylemi yapmanızla terörist başını oradan çıkartıp evine göndermeyiz. Yok böyle bir şey. Bu ülkede on binlerce insanın ölümüne vesile olan bir terörist başına idam verilmiştir ama bu ülke, birilerinin bazı malum yerlerin baskılarıyla idamı dahi kaldırmıştır.
 
İdamı kaldırmak suretiyle şu anda İmralı'da yatmaktadır. Şu anda birçok insanımız kamuoyu araştırmalarında idam yeniden gelsin diyor. Çünkü öldürülenin yakınlarının canı yanıyor. Diğeri işte gidiyor kebap partilerinde gününü gün ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler