Öcalan’a milletvekilliği yolu mu açılıyor?

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda “yasama sorumsuzluğu ve dokunulmazlığı” maddesi ele alınırken, Abdullah Öcalan’a milletvekilliği yolunun açılıp açılmayacağı tartışması çıktı.CHP daha önceden milletvekillerinin yasama işlerini aksatmayacak şekilde tutuk

Öcalan’a milletvekilliği yolu mu açılıyor?

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda “yasama sorumsuzluğu ve dokunulmazlığı” maddesi ele alınırken, Abdullah Öcalan’a milletvekilliği yolunun açılıp açılmayacağı tartışması çıktı.

CHP daha önceden milletvekillerinin yasama işlerini aksatmayacak şekilde tutuksuz yargılanmasını önerirken, Ak Parti ve BDP, Meclis kararı olmadıkça hiçbir şekilde yargılanmaması önerisine yaklaştı.

MHP terör suçlarının dokunulmazlık kapsamı içinde olmamasını istedi. Dokunulmazlık maddesi yeşil Üç partinin anlaşması nedeniyle bu bölüm yeşil yazıldı.

Yazılan maddeye göre, milletvekilleri Meclis çalışmalarıyla ilgili söz ve düşüncelerinden dolayı sorumlu tutulamayacak. Seçimden önce ve sonra suç işleyen milletvekillerinin durumu Meclis’te gizli oyla verilmiş bir karar olmadıkça gözaltına alınamayacak ve tutuklanamayacak. Kasten adam öldürme ve suçüstü durumlarında dokunulmazlı hükmü işlemeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem