Öcalan neden idam edilmedi?

Kürt kökenli yazar Kemal Burkay, devlet desteğiyle kurulduğunu iddia ederek, Abdullah Öcalan'ın 'devlete hizmet' karşılığında idam edilmediğini savundu.Kanal A'da yayınlanan bir programa katılan Burkay, terör örgütü PKK ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öc

Öcalan neden idam edilmedi?

Kürt kökenli yazar Kemal Burkay, devlet desteğiyle kurulduğunu iddia ederek, Abdullah Öcalan'ın 'devlete hizmet' karşılığında idam edilmediğini savundu.

Kanal A'da yayınlanan bir programa katılan Burkay, terör örgütü PKK ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. PKK'yı 'derin devlet'in kurdurduğunu ve bunu birçok devlet yetkilisinden duyduğunu ileri süren Burkay, "Bazı ilerici, demokrat yargıçlar, savcılar, kaymakamlar PKK için 'arkasında devlet var' diyorlardı. Bunu açıkça söylüyorlardı. Birden bire silahlandı bu grup. Cinayet işleyenler bir kapıdan alınıp diğer kapıdan bırakılıyordu" dedi.

"PKK SURİYE'NİN DENETİMİNE GİRDİ"

Öcalan'ın, PKK'yı devletin parası ve elemanı ile kurduğu ve 3 yıl süreyle her denileni yaptığını itiraf ettiğini söyleyen Burkay, "Öcalan Suriye'ye geçtikten sonra Suriye'nin denetimine girdi PKK. Ama Türkiye ile istihbarat örgütleriyle ilişkileri koptu mu? Sanmıyorum. Çünkü 12 Eylül sonrası 1984-1987'lerde yurtdışında da bize ve diğer Kürt örgütlerine, sol örgütlere yönelik saldırılar yurtdışında da devam etti. Kadrolarımızı vurdular. Yurtdışında cuntaya karşı mücadele eden, Türkiye'deki demokrasi güçleriyle dayanışma gösteren, siyaset yapan, kültürel çalışma yapan seçkin insanlara yöneldi PKK" şeklinde konuştu.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Şam'da yaptıkları görüşmede kendisine önemli bir itirafta bulunduğunu belirten Burkay, "Suriye'de iken Öcalan istihbaratın denetimindeydi. Önce askeri istihbarat, daha sonra Esad ailesinden Cemil Esad tarafından yönetildi. Ben bunu bizzat Öcalan'dan duydum. Öcalan bana, 'Biz önce askeri istihbarata bağlıydık, sonra bizi Cemil Esad'a bağladılar' dedi. Bunu Kürt politikasıyla meşgul olan herkes bilir. Bazısı bunu açıkça söylemez" dedi.

"ÖCALAN 'HİZMETE HAZIRIM' DEDİ, İDAM KALDIRILDI"

Öcalan'ın yakalandıktan sonra, "Ben pişmanım, bundan sonra silah kullanmayacağım. PKK'yı dağdan indiririm, ne istiyorsanız yaparım" dediğini kaydeden Burkay, devletin idam cezasını da Öcalan'ın 'hizmet' etmesi için kaldırdığını öne sürdü. Burkay, "Öcalan İmralı'da devlet tarafından destekleniyordu ve askeriye tarafından denetleniyordu. Ergenekoncu subaylarla muhataptı. Kendisine dikte edilenleri o da örgütüne dikte ediyordu. İdam edilmemesi hizmet teklif etmesinden geliyordu. Devlet bunu yararlı buldu. Öcalan vasıtasıyla PKK'yı kontrol etmek; bu nedenle de Öcalan'ı kullanma politikası benimsendi. Ve Öcalan İmralı'da kendisine söylenenlerle hareket etti. Örgütü de onu izledi" diye konuştu.,

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler