Öcalan iddiasına Çiçek'ten yanıt

 TBMM Başkanı Çiçek, Öcalan'ın Nevruz'da video konferansla bir açıklama yapacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak, kesinleşmemiş bir kısım işlemler için, yorum almayı doğru bulmadığını bildirdi. Cemil Çiçek, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Başken

Öcalan iddiasına Çiçek'ten yanıt

 

TBMM Başkanı Çiçek, Öcalan'ın Nevruz'da video konferansla bir açıklama yapacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak, kesinleşmemiş bir kısım işlemler için, yorum almayı doğru bulmadığını bildirdi.
 
Cemil Çiçek, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Başkentte Kastamonu Günleri"nin açılışında konuştu.
 
Bir gazetecinin, "Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'ta video konferansla bir açıklama, çağrı yapacağı yönündeki iddialarla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusuna Çiçek,kesinleşmemiş bir kısım işlemler için, eylemler, fiiller için yorum almayı doğru bulmadığını bildirdi.
 
Öcalan'ın F tipi cezaevinde yaşadığına dikkati çeken Çiçek, şöyle devam etti: "Oranın kuralları var, oranın statüsüne tabi. Bu türlü görüntüler, kararlar için de ondan evvel karar vermesi gerekenler var. Onlar bir açıklama yapmadan, bunun üzerine biz yorum yaparız, ayın 21'ine geldiğimizde bu türlü olaylar olmaz, 21'ine kadar da birbirimizi taşlar dururuz. Onun için bence makam sahiplerine, sorumluluk sahiplerine, işi kesinleştirmeden, kesin olarak yetkililer açıklama yapmadan, ihtimaller üzerine, 'öyle diyorlar' üzerine yorum inşa etmek bence doğru olmaz. İnsanlar acılar yaşıyor, acıları katlandırır bunlar. Bu ülkede şehit aileleri var, gaziler var. Biz bunlarla zaman zaman görüşüyoruz. Daha iki gün evvel bana geldiler. Onları da rahatsız edecek aslı, esası olmayan ya da karara bağlanmamış konularla ilgili yorumları yapmayın, siz de sormayın çünkü bu memlekette yazılacak bir sürü şey var."
 
TBMM Başkanı Çiçek, Nevruz'un Türkiye tarihinde, kültüründe, barışın, kardeşliğin, insani duyguların öne çıktığı, öne çıkarıldığı önemli bir tarih, kültürün önemli bir parçası olduğunu kaydederek, "Ama maalesef yaşadığımız terör olayları sebebiyle Nevruz günlerini Türkiye'de bir endişe, bir kaos günleri olarak yaşadık. Artık bunların bitmesi lazım. Kime ne faydası oldu diye de bir geriye dönüp bakmamız gerekiyor. Onun için ümit ederiz herkes olup bitenlerden ders çıkarmıştır" değerlendirmesini yaptı.
 
Nevruz'un dünyanın birçok bölgesinde kutlandığına işaret eden Çiçek, "Onun için geniş bir coğrafyada kutlanan bu günü, barış için, kardeşlik için insani duyguların öne çıktığı bir gün olarak değerlendirmek lazım. Kim ki bu günü, bunun ötesinde anlar ve bu günü kan dökmeye, kin kusmaya vesile kılarsa Allah ona da lanet etsin" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem