Obama Erdoğan'a çıkıştı

ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'de yaşanan şiddet konusunda yaptığı bir konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı iğneli sözler sarfetti.Obama, Gazze'de yaşanan son çatışmalardan ABD tarafından terörist bir ö

Obama Erdoğan'a çıkıştı

ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'de yaşanan şiddet konusunda yaptığı bir konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı iğneli sözler sarfetti.

Obama, Gazze'de yaşanan son çatışmalardan ABD tarafından terörist bir örgüt olarak görülen Hamas'ın füzelerini sorumlu tuttu. İkinci döneminin ilk önemli dış politika sınavını veren Obama, İsrail'in hava saldırılarını eleştiren Erdoğan ve Mursi'ye çıkıştı. Obama, Asya'ya yaptığı üç günlük gezinin ilk durağı olan Tayland'da yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
"Önce olayları tetikleyen şeyin..sayıları gittikçe artan ve sadece İsrail'e düşmekle kalmayıp, insanların yaşadığı başka yerlere de düşen füzeler olduğunu anlayalım. Yeryüzünde sınırlarının dışından atılan füzelerin vatandaşlarının üzerine yağmasını hoşgörecek bir ülke yoktur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem