ÖABT 2014'te 16 alanda uygulanacak

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ÖSYM ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"

ÖABT 2014'te 16 alanda uygulanacak

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ÖSYM ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" kapsamında protokol imzalandı.
 
 Protokol uyarınca 2014 yılında ÖSYM tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, Almanca, İngilizce, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenliği alanlarında uygulanacak.
 
 ÖABT geçen yıl 15 alanda uygulanmıştı. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak ÖABT, Fransızca alanında uygulanmayacak, rehber öğretmenliği ve sınıf öğretmenliği alanlarında uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler