O 'yaşam odaları' kapalı çıktı!..

Türkiye, Soma'da meydana gelen maden faciasının yaralarını sarmaya devam ederken, patlamanın meydana geldiği şirketin sahibi basın toplantısı düzenledi. Şirketin sahibi Gürkan bu toplantıda basın mensuplarına maden ocağının yaşam odalarına ait fotoğraflar

O 'yaşam odaları' kapalı çıktı!..

Türkiye, Soma'da meydana gelen maden faciasının yaralarını sarmaya devam ederken, patlamanın meydana geldiği şirketin sahibi basın toplantısı düzenledi. Şirketin sahibi Gürkan bu toplantıda basın mensuplarına maden ocağının yaşam odalarına ait fotoğrafları dağıttı.

YAŞAM ODALARI KAPALI ÇIKTI

Gürkan, yaşam odaları ile ilgili sorular karşısında zor anlar yaşadı. Alp Gürkan, madenin Türkiye Kömür İşletmeleri'nden satın alındığından sonra kapatıldığı ancak yeni yaşam odaları hazırlandığını söyledi.

YETERSİZ YAŞAM ODALARI

Yeni yaşam odaları hazırlanana kadar diğer yaşam odaları kapalı olduğu için yaşanan kaza sonrası işçiler bu yaşam odalarına sığınamadı.

Sığınma ve yaşam odası olarak adlandırılan odaların içinde damacana su ve klima bulunması dikkat çekerken, dünyadaki diğer örnekleri ile kıyaslandığında Soma Holding'in yaşam odalarının bakımsız ve yetersiz olduğu görüldü.

DÜNYADAKİ YAŞAM ODALARINDAN BİR ÖRNEK

Yalnızca Pakistan ve Afganistan gibi ülkelerdeki ocaklarda olmayan yaşam odaları yasal olarak Türkiye'de de zorunlu değil. Ancak söz konusu odalar bir maden ocağı için hayati önem taşıyor. Avrupa'nın en büyük kömür üreticisi olan Almanya'da yaşam odaları son teknoloji ile yapılmış ve işçilerin uzun süre içeride yaşayabilmelerini sağlayacak seviyeye ulaşmış durumda.

GAZETECİLER ISRARLA SORMUŞTU

Basın toplantısında gazeteciler firma yetkililerine ısrarla yaşam odalarını sormuş, ancak bir türlü kesin ve net bir cevap alamamıştı. Yine aynı şirket yöneticileri, kesinlikle ihmal olmadığının da altını çizmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem