O Vali hastalığa yenik düştü

Bir süredir Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören Sivas Valisi Zübeyir Kemelek hayatını kaybetti.ZÜBEYR KEMELEK KİMDİR ?Zübeyir Kemelek 1954 yılında Çorum’un İskilip ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitird

O Vali hastalığa yenik düştü

Bir süredir Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören Sivas Valisi Zübeyir Kemelek hayatını kaybetti.

ZÜBEYR KEMELEK KİMDİR ?

Zübeyir Kemelek 1954 yılında Çorum’un İskilip ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Espiye Kaymakam Vekilliği Şabanözü, Nazımiye, Iğdır ve Ümraniye Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı, Kayseri Vali Yardımcılığı yaptı.

İstanbul Ümraniye Kaymakamlığından sonra 2006 tarihinde Osmaniye Valiliğine atandı. İçişleri Bakanlığının 10 Haziran 2009 tarihli kararıyla Tekirdağ Valiliği görevine atandı. 3 Ağustos 2012’de yayımlanan valiler kararnamesi ile de Sivas Valiliğine atandı. Kemelek, evli ve 3 çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem