O uygulamalar yasaklanabilir!

Snapchat, iMessage ve popüler mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir süredir İngiltere'nin 'kara listesi'ndeydi.İngiltere'de yeniden gündeme gelen bilgi güvenliği alanındaki yeni düzenlemeler kapsamında iMessage, Whatsapp ve Snapchat uygulamaları yasak

O uygulamalar yasaklanabilir!

Snapchat, iMessage ve popüler mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir süredir İngiltere'nin 'kara listesi'ndeydi.İngiltere'de yeniden gündeme gelen bilgi güvenliği alanındaki yeni düzenlemeler kapsamında iMessage, Whatsapp ve Snapchat uygulamaları yasaklanabilir.

2015 seçimlerinden zaferle ayrılan Muhafazakar Parti Lideri Cameron, güvenlik güçleriyle gerekli bilgileri paylaşmaya yanaşmayan Whatsapp, Snapchat ve iMessage gibi uygulamaların yasa dışı olarak görülebileceğini belirtmiş, seçilmesi halinde bu alanda düzenlemeler yapacakları sözünü vermişti.
Cameron'un aylar önce verdiği bu mesaja üzerinde çalışılan bilgi güvenliği alanındaki düzenlemeler eklenince bu uygulamaların İngiltere'de yasaklanabileceği yorumları yapılmaya başlandı.Hala üzerinde çalışılan değişikliklerin 2016'da yasalaşabileceği belirtiliyor. Ülkede bu uygulamaların kapatılmasına dair herhangi bir girişim henüz başlatılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler