O ülkelerden Türkiye'ye mesaj!

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, facia nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Hadi mesajında, "Kazadan derin üzüntü duymaktayız. Cumh

O ülkelerden Türkiye'ye mesaj!
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, facia nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.
 
Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Hadi mesajında, "Kazadan derin üzüntü duymaktayız. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'a taziyemizi iletiyor, Yemen halkı ve hükümeti olarak kardeş Türk halkına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" ifadesine yer verdi.
 
Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada da Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un, Abdullah Gül'e taziye mesajı ileterek ölenlerin yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı dilediği belirtildi.
 
Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türk halkına başsağlığı dilendi, Cezayir'in Türkiye'nin acısını paylaştığı kaydedildi. Açıklamada, "Bu acı olay dolayısıyla derin üzüntümüzü ve taziyelerimiz sunuyoruz" denildi.
 
HENİYE'DEN GIYABİ CENAZE NAMAZI ÇAĞRISI
 
Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, yaptığı yazılı açıklamada, Türk hükümeti ve halkına başsağlığı dileyerek "Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" ifadesini kullandı.
 
Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye ise ölen madenciler için Mescid-i Aksa ve Filistin'deki bütün camilerde cenaze namazı kılınması çağrısı yaptı.
 
Başbakan Heniye, Polis Akademisindeki mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "Filistinlileri, Mescid-i Aksa'da ve bütün mescitlerde, yarın, Türkiye'nin masum kurbanları için gıyabi cenaze namazı kılmaya çağırıyorum" dedi.
 
Heniye, Erdoğan'la telefon görüşmesi yaptığını, Başbakanın, kendisinden ve bütün Filistinlilerden, şehitlere rahmet ve yaralılara şifa için dua istediğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem