O tweet’i atan doktor görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır'da teröristler tarafından öldürülen doktor Abdullah Biroğul hakkında Twitter'da "Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya" mesajını paylaşan doktor S.K., görevden uzaklaştır

O tweet’i atan doktor görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır'da teröristler tarafından öldürülen doktor Abdullah Biroğul hakkında Twitter'da "Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya" mesajını paylaşan doktor S.K., görevden uzaklaştırıldı.

Edirne'nin Süloğlu ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor S.K.'nin, Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce öldürülen doktor Abdullah Biroğul hakkında Twitter'dan yaptığı paylaşım büyük tepkiye neden oldu. Tepkileri dikkate alan Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri harekete geçerek, S.K. hakkında inceleme başlattı.

Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, doktor S.K.'nin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu dile getiren İlter, "Maalesef bir arkadaşımızın twitter hesabından böyle bir mesaj paylaşılmış. Biz bunu öğrendiğimizde gerekli birimlerle paylaştık. Emniyet birimlerimizce teknik takip başlatıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce 657'ye bağlı kısmi soruşturması işlemi başlatıldı. Valiliğimizce de şu an görevden uzaklaştırıldı arkadaşımız. Tabii ki bu soruşturma neticelenince, herhangi bir pozitif ya da negatif gelişme olursa tablo ona göre değişecektir. İnceleme devam ediyor. Zaten görünen bir şey vardı, atılmış tweet vardı. Süreç devam ediyor, söylenecek başka bir şeye de gerek yok" dedi.

"AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ HAZIRLIKLARINA BAŞLADIK"

Toplantıda çalışmalar hakkında da bilgi veren İlter, Sağlık Bakanlığı'nın uluslararası bir çalışmasına katkıda bulunduklarını belirterek, "Bulgaristan ve aralarında 5 ülkenin de olduğu Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi'nin dahil olduğu Avrupa Birliği projesi yapma hazırlıklarına başladık" şeklinde konuştu.

"MÜLTECİLERİN TÜM SAĞLIK SORUNLARIYLA İLGİLENEREK AŞILARINI YAPIYORUZ"

Edirne Halka Sağlığı Müdürü İlter, mültecilerin tüm sağlık sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade ederek, "Bulaşıcı hastalıklar açısından kontrol edildiği, hasta ise tedavi edildiği, aşılarının tamamının yapıldığı bir merkez burası. Mültecilerde en fazla sağlık sorunu darp ve cebir izlerine rastlıyoruz. Yabancı ülkelerin güvenlik güçleri tarafından darp edilmiş olarak bize geliyorlar. Yine köpekler tarafından ısırılmış halde bize geliyorlar" dedi.

O tweet’i atan doktor görevden uzaklaştırıldı

O tweet’i atan doktor görevden uzaklaştırıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem