O sözlere hapis geldi

 Davanın görüldüğü Çorlu 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Çorlu Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Nazmi Aydoğmuş, son savunmasını yaptı. Söylediği sözlerin siyasi bir ortamda söylenmiş olduğunu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu konu

O sözlere hapis geldi

 

Davanın görüldüğü Çorlu 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Çorlu Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Nazmi Aydoğmuş, son savunmasını yaptı. Söylediği sözlerin siyasi bir ortamda söylenmiş olduğunu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu konuda içtihatları olduğunu belirten Nazmi Aydoğmuş; "Kimseye karşı kastım yok, belediye meclisinde bir arsanın satışı esnasında karşı siyasi guruplar arasında yapılan konuşmalar içinde geçen bir cümledir. Kimseye hakaret etmedim, beraatimi talep ediyorum" dedi. Tarafları son kez dinleyen mahkeme başkanı daha sonra kararını açıkladı. Aydoğmuş, belediye meclisinde söylediği sözler nedeniyle, temyiz yolu açık olmak üzere 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası ile cezalandırıldı.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ 
 
Tekirdağ'ın Çorlu Belediye Meclisi Şubat 2011 Olağan Toplantısı sırasında, Çorlu Belediyesi'ne ait bir arsanın satılması kararı görüşülürken AK Partili meclis üyeleri ile CHP'li meclis üyeleri arasında tartışma çıkmış ve bu tartışma esnasında CHP'li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Nazmi Aydoğmuş, "Siz de Türkiye'yi sattınız" demişti. Bu sözleri AK Parti Genel Başkanı'na ve Başbakan ile bakanlara söylenmiş bir hakaret olarak kabul eden Çorlu Belediye Meclisi'nin AK Partili üyeleri Handan Var ve Semanur Özay konuyu mahkemeye taşıyarak hakaret davası açmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler