O ses kayıtlarıyla ilgili flaş gelişme!

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nin 2008 yılından bu yana bazı soruşturma dosyalarıyla ilgili yaptığı dinleme ve ses kayıtlarının bir kısmının savcılık izni olmadan silindiğini tespit etti.Olayla ilg

O ses kayıtlarıyla ilgili flaş gelişme!

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nin 2008 yılından bu yana bazı soruşturma dosyalarıyla ilgili yaptığı dinleme ve ses kayıtlarının bir kısmının savcılık izni olmadan silindiğini tespit etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan başsavcılık, yaklaşık 6 yıl boyunca TEM Şubesi'nce yapılan dinleme ve ses kayıtlarını araştırıyor.

Yapılan ilk incelemede yaklaşık 20 soruşturma dosyasındaki kayıtların, savcılık kararı olmadan silindiği belirlendi.

HSYK müfettişleri olayı inceliyor

Bu arada bir süredir Diyarbakır adliyesinde çalışma yürüten Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişlerinin de konuyla ilgili inceleme yaptığı ve dinlemelerin usulsüz olup olmadığı konusunu araştırdığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler