O savcının eşi de tutuklandı

İzmir'de eski savcı Bayram Bozkurt'un eşi de tutuklandı.

O savcının eşi de tutuklandı
İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aranırken, yerini tespit eden polisten kaçmak isterken düşüp ayağını kırınca yakalanan eski savcı Bayram Bozkurt'un ardından, bugün adliyeye sevk edilen eşi Yrd. Doç. Dr. Hatice Bozkurt da tutuklandı.

Erzincan Ergenekon davasında İlhan Cihaner'in yargılanmasında gizli tanık olan ve FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aranan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un, Bornova İlçesi'ndeki bir evde saklandığını belirledi. 5 Eylül'de eve yapılan baskında polislerin geldiğini fark eden Bayram Bozkurt, kaçmak için demir parmaklıklı bahçe duvarından atlayınca sağ ayağı kırıldı. Yakalanan Bozkurt, tedavisinin ardından gözaltına alındı. Geçen 3 Ekim'de, tekerlekli sandalye ile İzmir Adliyesi'ne sevk edilen Bozkurt, tutuklandı. 

Eski Savcı Bayram Bozkurt'un gözaltında tutulduğu dönemde, ziyaret için geçen 20 Eylül'de İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldiğinde arandığı belirlenerek gözaltına alınan eşi Yrd. Doç. Dr. Hacer Bozkurt da sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Üzerinde 1 dolar, cep telefonunda ise FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu haberleşme için kullanıldığı belirtilen bir program bulunduğu öğrenilen Yrd. Doç. Dr. Hacer Bozkurt da tutuklandı. Yrd. Doç. Dr. Bozkurt, İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’nda bulunan Kadın Cezaevi'ne konuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler