O projenin başında bir Trabzonlu!

MÜSİAD’ın ‘yüksek ahlak, yüksek teknoloji’ hedefi High Teck Port MÜSİAD’da vücut buldu. Projenin genel koordinatörü Trabzonlu Hakan Kurt, hedeflerini açıkladıGeçen yıl ilki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen konsept pazar gelişti

O projenin başında bir Trabzonlu!

MÜSİAD’ın ‘yüksek ahlak, yüksek teknoloji’ hedefi High Teck Port MÜSİAD’da vücut buldu. Projenin genel koordinatörü Trabzonlu Hakan Kurt, hedeflerini açıkladı

Geçen yıl ilki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen konsept pazar geliştirme projesi High Teck Port by MÜSİAD, bu yıl Katar’da yapılacak. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile birlikte organize edilen projenin, Katar tarafından resmi ortağı ‘Katar İş Adamları Derneği’ olacak.

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı ve High Teck Port Genel Koordinatörü Hakan Kurt, geçen yıl 15’inci MÜSAİD Uluslararası Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilen projeyi 71 milli firmanın katılım gösterdiğini söyledi. Kurt, “High Tech Port by MÜSİAD, 51 devlet başkanı ve bakan, 123 ülkeden 7 bin 250 uluslararası iş adamı başta olmak üzere 120 bin kişi tarafından ziyaret edildi” dedi. 

Yoğun ilgi gösterilen projenin bu yıl Katar’da düzenlenmesine karar verildiğini vurgulayan Kurt, “İslam Ülkeleri Arasında Yüksek Teknoloji İşbirlikleri’ temasıyla toplanacak olan 19’uncu Uluslararası İş Forumu (İBF) Kongresi’nin de High Teck Port by MÜSİAD Qatar ile eş zaman olarak düzenleneceği bilgisini verdi.

 

6-8 Ekim tarihleri arasında Katar Ulusak Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek High Teck Port by MÜSİAD Qatar projesiyle, Türkiye ve Katar’da stratejik ortaklığının sergileneceğini anlatan Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü; “Proje Körfez Bölgesi’ndeki etkin fonlarla ‘Ortak Girişim’ kurulma imkanı sunacak. Orta Doğu/Körfez ülkelerinin teknoloji ihtiyaçlarına ve rekabetçi pazar oyuncusu arayışlarına cevap verilecek. Bölge ülkeleriyle mevcut ticari ilişkileri ve yatırımların geliştirilmesi sağlanacak. İş ve İletişim ağı geliştirilecek” 

Hakan Kurt projenin ortaya çıkış sürecini de anlatırken, “Dünyada parayı idare edenlerin değil, teknolojiyi yönetenlerin hükümdarlığı hakim. ABD’yi dünyanın süper gücü haline getirdiği söylenebilir. Bu felsefeden hareketle dünyayı yöneten güç para değil teknolojinin hakimiyetidir” şeklinde mesaj verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler