O mezarlık boş kaldı, herkes mutlu

 Çözüm süreci kapsamında terör olaylarının son bulup kanın durmasıyla Aydın'da Kemer Mezarlığı'nda yapılan yeni şehitlik de boş kaldı.Şehit yakınları, süreç içerisinde ortaya çıkan tablodan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aydın Şehit Aileleri ve Gazi

O mezarlık boş kaldı, herkes mutlu

 Çözüm süreci kapsamında terör olaylarının son bulup kanın durmasıyla Aydın'da Kemer Mezarlığı'nda yapılan yeni şehitlik de boş kaldı.

Şehit yakınları, süreç içerisinde ortaya çıkan tablodan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin, eşi jandarma üsteğmen Mehmet Esin'in, 3 Nisan 1985'te Şırnak'ta jandarma bölük komutanı olarak görev yaparken şehit olduğunu söyledi.

O tarihten bu yana büyük acılar çektiklerini dile getiren Esin, aynı sıkıntıları kimsenin yaşamasını istemediğini belirtti. Terör olaylarının çözüm süreci ile uzun süredir durduğunu, gözyaşlarının dindiğini ifade eden Esin, şunları kaydetti: "Türkiye'de son 30 yıl içinde 30 binin üzerinde insanımız terör olaylarında hayatını kaybetti. Binlerce gazimiz var. Bizler artık kimsenin sevdiklerini kaybetmesini istemiyoruz. Çocuklarımız babasız kalmasın. Temennimiz bundan sonra terör olaylarının yaşanmaması, yeniden şehitlerimizin, gazilerimizin sayısının artmamasıdır."

176 ŞEHİT VERDİ
Aydın'da derneklerine kayıtlı 176 şehidin bulunduğunu aktaran Esin, uzun süredir bu rakama yenilerinin eklenmemesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Esin, buradaki fotoğrafın Türkiye manzarasını yansıttığını ve özlenen bir tablo olduğunu dile getirdi. Esin, "Şehitlik boş kaldı. Bu tablo tabii ki çok güzel ve inşallah Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece bu şehitlik boş kalır diye temenni ediyoruz. Artık anneler, babalar bu konuda çok ümitliler, üzülmek istemiyorlar" dedi.

28 YILLIK BÜYÜK ACI
Şırnak'ta Jandarma Sjlük Komutanı olarak görev yapan Üsteğmen Mehmet Esin, 3 Nisan 1985'de pusuya düşürüldü. Teröristlerce şehit edildi. Eşi Sevil Esin, dernek kurup şehit yakınlarına destek oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler