O köy yine sandığa gitmedi

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde yaşayan yaklaşık bin 400 civarındaki seçmen hükümete sesini duyurabilmek amacıyla bundan önceki 4 seçimde olduğu gibi bugün yine sandık başına gitmedi.Türkiye'de yaşanan seçim heyecanı Kuşu köylülerini pek de

O köy yine sandığa gitmedi

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde yaşayan yaklaşık bin 400 civarındaki seçmen hükümete sesini duyurabilmek amacıyla bundan önceki 4 seçimde olduğu gibi bugün yine sandık başına gitmedi.

Türkiye'de yaşanan seçim heyecanı Kuşu köylülerini pek de ilgilendirmiyor. Vatandaşlar kendi işlerine güçlerine bakıyor. Yerel Yönetimler Yasası kapsamında 2011 yılındaki nüfusu 2 binin altına düştüğü için belde statüsünü kaybederek köye dönüşen Kuşu köyündeki seçmenler, bugün de sandık boykotunu sürdürdü. İlçe Seçim Kurulu tarafından köydeki Nurullah Bayram Ortaokulunda kurulan 4 sandık seçmenlerin boykotu yüzünden boş kaldı.

63 yıllık belediyeliklerinin ellerinden haksız bir şekilde alındığına inandıkları için seçimleri boykot eden Kuşulular, belediyelikleri geri gelinceye kadar da seçimlere gitmeyeceklerini söyledi. Köy halkından Fatih Ersoy (32), "Belediyeliğimizin elimizden alınmasına içerliyoruz. Bunun için de son 2 yılda yapılan 4 seçime gitmedik. Bu beşinci seçim. Şayet belediyeliğimiz bize geri verilmez ise bundan sonraki seçimlerde de soy kullanmak için sandık başına gitmeyeceğiz" dedi.

Köy halkından Remzi Karakaya, (48), "Kuşu 1952 yılından bu yana belediye olarak yönetiliyor. Bizim belediyeliğimizi elimizden aldılar. Biz de bunun için son 2 yılda yapılan 4 seçime gitmedik. Bu beşinci seçim. Yine gitmeyeceğiz. Belediyeliğimizin geri geleceğine de inanıyoruz. Belediyeliğimizi bize verdikleri takdirde seçime gideceğiz" şeklinde konuştu.

Kuşuluların 4 seçimdir sandık başına gitmemesi sebebiyle muhtarlık seçimi de yapılmamıştı. 26. dönem milletvekilliği seçiminde muhtarlık için de sandık kuruldu.

O köy yine sandığa gitmedi

O köy yine sandığa gitmedi

O köy yine sandığa gitmedi

O köy yine sandığa gitmedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler