O içkiler Ankara'ya bile dağıtılmış!

Bodrum’daki tekne gezisi sırasında aldıkları alkolden zehirlenen Rus turistlerden biri daha yaşamını yitirdi. Rusya’ya döndükten sonra fenalaşan ve hastaneye kaldırılan Mariye Şevelyova ile birlikte, teknede içtikleri içkiden zehirlenerek yaşamını yitiren

O içkiler Ankara'ya bile dağıtılmış!

Bodrum’daki tekne gezisi sırasında aldıkları alkolden zehirlenen Rus turistlerden biri daha yaşamını yitirdi. Rusya’ya döndükten sonra fenalaşan ve hastaneye kaldırılan Mariye Şevelyova ile birlikte, teknede içtikleri içkiden zehirlenerek yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e yükseldi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da, içkileri KKTC’den J.... adlı şirketin ithal ettiğini, Ankara’da da B.... adlı bir firmanın bu içkilerin dağıtımını yaptığını açıkladı.

 

Analize gönderildi

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Bodrum İlçe Tarım ve Sağlık müdürlüklerince şüpheli içkilerden numune alındığını ve analize gönderildiğini bildirdi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Teknede bulunan tüm içkiler yediemine alınmıştır. Söz konusu şüpheli içkilerden EagleBlow marka votka ve cinden, ayrıca Rakı 7 markalı rakıdan numune alınmış, Mister Burdon marka viski numunesi teknede bulunamadığından Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü’nce denetimi ile numune alınması sağlanmıştır. Ayrıca, turistlerin alkollü içki ile birlikte aldıkları Blu-Energizer ve Dragon markalı enerji içeceklerinden de numune alınmış analize gönderilmiştir.

İçkilerin J... firmasınca KKTC’den ithal edildiği belirlenmiştir. J... firmasınca 2 bin 100 şişe viski, 180 bin şişe cin ve 180 bin şişe votka ithalatı için kontrol belgesi alınmış, 240 şişe viski, 5 bin 760 şişe cin, 6 bin şişe votka 6 Nisan 2010 tarihinde ithalatı yapılarak Alanya’ya gönderilmiştir.

 

Denetimler sıklaşacak

 

İçkilerin Ankara’da bulunan B.... firmasınca da dağıtımının yapıldığı belirlenmiştir. Antalya, Mersin, Muğla ve Ankara’da İl Tarım Müdürlüklerine söz konusu içki denetimlerinin sıklaştırılması konusunda talimatı verilmiştir. Söz konusu içki olayı ile ilgili denetim ve kontroller emniyet müdürlükleri ile koordineli bir şekilde yapılmaktadır. İçkilerin analizleri bu hafta içersinde sonuçlanacak ve buna göre gerekli yasal işlemler uygulanacaktır.”

 

Merkezi Ankara’da olan B.... adlı firma, J.... adlı şirketten ithal içki istedi. Alanya’dan gönderilen içkilerin bir kısmı, Ankara’da çeşitli noktalara dağıtıldı.

Bakanlık ve Emniyet ekipleri, aralarında Ankara’nın da bulunduğu 4 ilde söz konusu içkileri bulmak için harekete geçti. İçkilerin bir kısmının da Alanya’daki depolarda bulunduğu ve şişelere el konulduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler