O hakimlere soruşturma izni çıktı

HSYK 3. Dairesi, dün görevden uzaklaştırılan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer hakkında müfettişlerce başlatılan soruşturmanın devamına karar verdi.HSYK Başkanvekili ve 3. Da

O hakimlere soruşturma izni çıktı

HSYK 3. Dairesi, dün görevden uzaklaştırılan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer hakkında müfettişlerce başlatılan soruşturmanın devamına karar verdi.

HSYK Başkanvekili ve 3. Daire Başkanı Yandırmaz, İzmir'de usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan iki emniyet müdürünü tahliye eden İzmir Hakimi Serdar Ergül hakkında da soruşturma izni verdiklerini bildirdi.

METİN YANDIRMAZ: KANUNA AYKIRI DAVRANDIKLARI YÖNÜNDE DELİLLERE ULAŞILDI

HSYK Başkanvekili Yandırmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Hakim ve savcılar, kanunu uygulamakla görevli. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hakim, savcı kanun dışına çıkarsa ülkede kaos olur. HSYK olarak buna müsaade etmeyiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler