O eylemleri böyle yapmışlar!

İmralı canisi Abdullah Öcalan'ın şifreli kurye hattıyla ilgili operasyonda ilginç bilgilere ulaşıldı.. Buna göre Öcalan'ın talimatları kullanıcı adı ve şifreleri özel kurye ile gönderilen 4 e-posta adresine avukat görüşme günü olan çarşamba günü kaydedili

O eylemleri böyle yapmışlar!

İmralı canisi Abdullah Öcalan'ın şifreli kurye hattıyla ilgili operasyonda ilginç bilgilere ulaşıldı.. Buna göre Öcalan'ın talimatları kullanıcı adı ve şifreleri özel kurye ile gönderilen 4 e-posta adresine avukat görüşme günü olan çarşamba günü kaydediliyor. Kuryeler ise e-posta kutusundan talimatları perşembe günü alıyor..

İmralı talimatlarının örgüte ulaştırıldığı 'şifreli e-posta hattına' yönelik operasyonda gözaltına alınan 37 kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor. Abdullah Öcalan'ın talimatlarının kullanıcı adı ve şifreleri özel kurye ile gönderilen 4 e-posta adresine avukat görüşme günü olan çarşamba günü kaydedildiği belirlendi.

Terör ve istihbarat ekiplerinin tespitlerine göre KCK'lılar e-posta adreslerine perşembe günü girerek talimatları alıp harekete geçiyor. Bugün Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Kürdistan Topluluklar Birliği, 'KCK Kent Meclisi İl Yürütme Konseyi' ile 'Önderlik Alt Komisyonu'na' yönelik İstanbul merkezli 17 ilde eşzamanlı operasyon yapılmıştı. BDP İstanbul ve Diyarbakır il başkanlıklarıyla birçok ilçe başkanlığının da aralarında bulunduğu 123 adrese yapılan baskınlarda BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, eski milletvekili ve BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, BDP Basın ve Yayın İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, Parti Meclisi üyesi Emrullah Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltına alınmıştı.

KCK TÜRKİYE TEMSİLCİSİ FATMA KURTULAN

Operasyonda gözaltına alınan eski milletvekili Fatma Kurtulan'ın daha önce KCK basın sözcüsü, yapılanmanın 2 numarası olduğu iddia edilen ve tutuklu yargılanan Nihat Oğraş'ın yerine KCK Türkiye Meclisi Sözcüsü olduğu öne sürüldü.

Kurtulan'ın Abdullah Öcalan'ın avukatları vasıtasıyla verdiği talimatları Kandil'e ulaştırmakla görevli olduğu öne sürüldü. Kurtulan'ın BDP ile PKK arasında köprü olduğu ve Kandil'den verilen BDP'nin izleyeceği siyasi haritayı partiye anlattığı iddia edildi. Operasyonda gözaltına alınan zanlıların kullanıcı adı ve şifreleri kurye ile kendilerine iletilen e-posta adreslerini perşembe günleri açtıkları ve yüklenen talimatları uygulanması için Kandil'e ve parti yetkililerine ilettikleri öne sürüldü.

EN KANLI SALDIRILAR 27 TEMMUZ'DAN SONRA

En kanlı saldırıların Öcalan'ın avukatları ile görüştüğü 27 Temmuz 2011'den sonra yapıldığı tespit edildi. Öcalan'ın "Bunu iyice anlatın, sertçe anlatın. Kandil'e de söyleyin, zaten sözlü olarak konuşuyorsunuz, onlara da iyi anlatın. Kandil de BDP de şunu bilmeli. İkide bir biz halkı tutamıyoruz, biz kitleyi zor durduruyoruz, kitle patlama noktasındadır diyorlar. Bırak o zaman patlıyorsa patlasın. Sorun çözülmezse devrimci halk savaşını başlatırız, savaşa da barışa da hazırız, diyorlar. Eeee o zaman yap salak! Seni tutan mı var. Yap, yapmazsan şerefsizsin" şeklindeki mesajının Kandil'e iletildikten sonra saldırıların birbirini izlediği belirtiliyor.

68 ASKER, 19 POLİS ŞEHİT

Bölücübaşının bu talimatından sonra ülke genelinde terör örgütünün gerçekleştirdiği eylemlerde 68 asker, 19 polis, 9 geçici köy korucusu şehit oldu. 141 asker, 160 polis, 6 korucu yaralandı. Ayrıca 36 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 164'ü yaralandı. E-posta ile Kandil'e iletilen saldırı talimatlarının en ağırı Çukurca'da yapılmıştı.

17 Ağustos'ta askeri konvoya yapılan saldırıda biri binbaşı 9 asker ve 1 korucu şehit oldu. Çukurca ve Yüksekova'daki askeri birliklere yapılan saldırılarda da 24 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı. Kanlı saldırılara hedef olan siviller arasında Siirtli 4 genç kız da yer almıştı. Bir diğer saldırıda da hamile kadın ile karnındaki bebeği can vermişti.

'Savaşın' dedi, askere pusu kuruldu

Polisin incelediği mail adreslerinde Öcalan-avukat görüşme tutanaklarında bölücübaşının sürekli eylem talimatı verdiği belirtiliyor. 14 Nisan 2010 tarihli görüşme notunda "Daha önce de söyledim buradan savaş kararı veremem. Savaş kararı vereceklerse kendileri değerlendirip kendileri verirler. Bunun sorumlusu da ben değilim. Hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyorum. Daha önce de söyledim savaşacaklarsa da adam gibi savaşmalılar" ifadeleri yer alıyor. Bu talimatın ardından 1 askerin şehit edildiği 5 askerin yaralandığı saldırı gerçekleştirildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem