O davada bilirkişi hakkında suç duyurusu

Gözaltında işkence gördüğü için intihar ettiği ileri sürülen Onur Yaser Can'ın ifadesinde oynama yapmakla suçlanan polislerin yargılandığı davada, imaj kayıtlarını imha ettiğini iddia edilen bilirkişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.Gözaltında işkence

O davada bilirkişi hakkında suç duyurusu

Gözaltında işkence gördüğü için intihar ettiği ileri sürülen Onur Yaser Can'ın ifadesinde oynama yapmakla suçlanan polislerin yargılandığı davada, imaj kayıtlarını imha ettiğini iddia edilen bilirkişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gözaltında işkence gördüğü için intihar ettiği ileri sürülen Onur Yaser Can'ın ifadesinde oynama yapmakla suçlanan iki polisin yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık polisler katılmazken, Onur Yaser Can'ın babası Mevlüt Can, kız kardeşi Ezgi Sevgi Can ile avukatları hazır bulundu.

Dava dosyasına İstanbul emniyetinden gelen yazıda, olay günü emniyette yaşananlara ilişkin bilgileri içeren hard disk imajının bulunduğu CD ve flash bellek benzeri materyallere rastlanmadığı aktarıldı.

Duruşmada söz alan Can ailesinin avukatı Ömer Kavili, incelemesi için kendine verilen imaj CD'sini kırdığını beyan eden bilirkişi Zafer Kökdemir hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Avukat Ercan Kanar da hem emniyet yetkilileri hem de bilirkişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

"İŞKENCENİN ORTAYA ÇIKMAMASI İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR"

Avukatlarının ardından söz alan baba Mevlüt Can, "Bu dava dosyasına hiçbiriniz benim kadar hakim değilsiniz. Diken benim tırnağımın altına battı ve hala da kanatıyor. Toplamda 3 savcı değişti. Hepsi işkencenin ortaya çıkmaması için ellerinden geleni yaptılar. Siz not bırakıyorsunuz imaj kayıtlarında başkalarına ait kayıtlar olabilir, kimseye verilmesin diye. Bilirkişinin verdiği raporda o imajda sadece Onur'a ait bilgiler olduğu belirtiliyor. Benim canım acıyor oğlumu ve annesini kaybettim" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, evraklarda yapıldığı iddia edilen değişikliklerin tespit edilmesi için bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Değişikliklerin tespiti mümkün olması halinde ilgili belgelerin imaj kayıtlarının da alınması kararlaştırılan mahkeme, 18 Eylül 2015 tarihinde delil vasfı olan dijital materyali kırarak yok ettiğini beyan eden bilirkişi Zafer Kökdemir hakkında suç delillerinin karartılması yönünden suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler