O çocuk taburcu oldu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, batan teknedeki 16 sığınmacının arasında yer alan ve son anda balıkçılar tarafından kurtarılarak tedavi altına alınan 18 aylık Muhammed Hasan, hayata tutunarak taburcu oldu.Olay, Kuşadası ilçesinde geçen günlerde meydana geldi

O çocuk taburcu oldu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, batan teknedeki 16 sığınmacının arasında yer alan ve son anda balıkçılar tarafından kurtarılarak tedavi altına alınan 18 aylık Muhammed Hasan, hayata tutunarak taburcu oldu.

Olay, Kuşadası ilçesinde geçen günlerde meydana geldi. Yasa dışı yolla yurt dışına çıkmaya çalışan sığınmacıları taşıyan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu lastik bot alabora olarak battı. Denizde tam bir can pazarı yaşanırken, sığınmacıların imdadına o sırada tesadüfen bölgede olan balıkçılar koştu. Balıkçılar, göçmenleri tek tek kendi teknesine alarak kurtarırken, o anları cep telefonlarına kaydetti. Kurtarılanlar arasında en dikkat çeken 18 aylık Muhammed Hasan oldu. Minik bedeniyle sudan çıkartılan ve öldüğü sanılan Muhammed için balıkçılar seferber oldu. Aşırı ısı kaybeden ve son anda kurtarılan Muhammed Hasan, hemen ekipler tarafından Kuşadası Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

MİNİK BEDENİYLE YOĞUN BAKIMDA MÜCADELE VERDİ

Muhammed Hasan, Kuşadası'nda yapılan ilk müdahalenin ardından İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Doktorların seferber olduğu Muhammed, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. İki gün doktorlar tarafından sürekli gözlem altında tutulan Muhammed Hasan, gerekli tedavilerinin yapılmasının ardından taburcu edildi. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve gerekli müdahalelerin yapıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler