O binlerin hayatını kararttı

 28 Şubat soruşturmasının 4. dalga operasyonu kapsamında göz altına alınan 18 kişiden 6’sı muvazzaf 11 general tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma kapsamında ilk kez bir isim BÇG’nin toplantılarına katıldığını itiraf etti. Nöbetçi Ankara 11. Ağır C

O binlerin hayatını kararttı

 

28 Şubat soruşturmasının 4. dalga operasyonu kapsamında göz altına alınan 18 kişiden 6’sı muvazzaf 11 general tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma kapsamında ilk kez bir isim BÇG’nin toplantılarına katıldığını itiraf etti. Nöbetçi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 şüpheliden Korgeneral Tevfik Özkılıç, Tümgeneraller Berkay Turgut ve Mehmet Faruk Alpaydın, Tuğgeneraller Celalettin Bacanlı, M. Ali Yıldırım ve Metin Keşap, emekli Korgeneraller Mustafa Bıyık ve Hakkı Kılınç ile emekli Tümgeneraller Erdal Şenel, Çetin Dizdar ve Çetin Saner’i ise “hükümeti devirmeye teşebbüs” suçlarından tutukladı.

 

Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’i “yağlı kazığa oturtmakla” tehdit eden dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Tümgeneral Çetin Saner, mahkemedeki ifadesinde, kendisi ile aynı karargahta çalışanların nerede çalıştıklarını bilmediğini iddia ederek “Bahsedilen BÇG ile karargahta 3 yıl beraber çalışmışız fakat ben nerede çalıştıklarını bugün öğrendim” dedi. Saner sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanma talep etti.

 

Bir emretti, suç duyurusu yaptım

 

Korgeneral Tevfik Özkılıç ise mahkemede diğer sanıkların aksine karargahta BÇG’nin varlığını bildiğini söyledi. 1996-1998 döneminde Genelkurmay Başkanlığı’nın Personel Dairesi’nde görev yaptığını belirten Özkılıç, BÇG isimli bir grubu karargahta duyduğunu fakat bu grupta görev almadığını iddia etti. 28 Şubat’ın önemli isimlerinden olan eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ise “BÇG’nin içinde yer almadım. Bana bu BÇG olarak bir takım yazılı emir ile yani Çevik Bir talimatıyla suç duyurusunda bulunma görevi verilmiştir. Bunun dışında hiçbir faaliyetim olmamıştır” dedi.

 

Tutuklanan emekli Korgeneral Hakkı Kılınç ise Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, BÇG tarafından düzenlenen istihbari bilgilerin değerlendirildiği toplantılara katılmakla görevlendirildiğini ve bu toplantılara 3-5 kez katıldığını itiraf etti. Kılınç’ın avukatı ise “dönemin Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman’ın Kılınç’a Genelkurmay’da yapılan toplantılara katılması yönünde sözlü emir verdiğini” ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem