O belge artık istenmeyecek!

Bozdağ, 15 Temmuz sonrası kamu görevlilerinden yurt dışına çıkışta istenen izin belgenin 15 Kasım'dan itibaren istenmeyeceğini duyurdu.

O belge artık istenmeyecek!
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ , Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Yaz saati uygulamasının aynen devam edeceğini dile getiren Bekir Bozdağ önemli açıklamalar yaptı. 15 Temmuz sonrası kamu görevlilerinden yurt dışına çıkışta istenen izin belgenin kaldırılması kararı alındığı dile getiren Bozdağ, " O belgeye artık gerek kalmamıştır. 15 Kasım'dan itibaren istenmeyecek"dedi.

BARZANİ'NİN KARARI BÖLGEDE YENİ DÖNEMİ BAŞLATACAK

Barza'nin  görevi bırakma kararıyla ilgili de konuşan Bozdağ'nın açıklamalarının satır başları şöyle:

İtirazlara rağmen bu karardan geri dönmediler tabi bu karar bölgeyi daha çok sıkıntılara sokacak bir karardı. Bu büyük bir yanlıştı. Bu yanlış Ankara'dan Bağdat'tan Tahran'dan döndü. Barzani belki büyük hesaplar yaptı ama eldeki bulgurdan oldu. Barzani'nin kararı elbette bölgede yeni bir dönemi başlatacaktır. Parti başkanlığından ayrılmıyor yönetim başkanlığından ayrılıyor. Barzani'nin yaptığı hatalarla yüzleşmesi şarttır. Sadece  'Referandumu dondurdum' demesi bu meseleyi çözmez, referandumun iptali  şarttır

CHP'Lİ TEZCAN'IN AÇIKLAMALARINA SERT TEPKİ

CHP Genel Başkan  Yardımcısı Sayın Bülent Tezcan'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın  Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi hakkında söylediği sözleri kabul etmek mümkün  değildir. Bu büyük bir edepsizliktir, büyük bir ahlaksızlıktır, büyük bir  terbiyesizliktir, büyük bir seviyesizliktir.  Türkiye'de hep faşizan uygulamaların şakşakçısı, öncüsü olanlar,  Türkiye Cumhuriyeti'ndeki yasakları kaldıran, demokratikleşmeyi sağlayan ve büyük  reformların altına imza atan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na aynı uslupla  saldırmaktadırlar. Bunu şiddetle kınadığımızı bir kez daha ifade etmek isterim.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin faşist bir devlet olmadığının, Türkiye'de de  herhangi bir faşistin ve diktatörün bulunmadığının en büyük ispatı Sayın Tezcan  gibi birisinin çıkıp bugün bu terbiyesizliği, edepsizliği yapmaya cüret  etmesidir.

Adnan Menderes'e diktatör dediler, idamini bir kısmı alenen bir kısmı sesli bir şekilde alkışlandı.Halkın seçtiği cumhurbaşkanına aynı şekilde saldırmaktadırlar. Türkiye'de tek faşist parti CHP'dir. Türkiye'de bir faşist olsaydı, Bülent Tezcan kalkıp efelenip gürleyip böyle bir cümle sarf edemezdi.

Edep büyük bir taç, onu taşıyanı yükseltir. Devletin başı cumhurbaşkanının hakkında edep içinde konuşması asgari bir anlayışın, ahlakın, edebin bir geleneğidir. Cumhurbaşkanımız demokrasimizi kökleştirmek geliştirmek konusunda Türkiye'nin standartlarını yükseltmek için büyük bedeller ödedi. Okullarımız arasında ayrımcılık kalktı. Öğrencilerimiz arasında ayrımcılık kalktı. Türkiye'de birçok yasak kalktı.

SAĞLIKLI BİR İNSAN BUNU SÖYLEYEMEZ

Neye karşı darbe yapıldı. Türkiye'nin hükümetine karşı anayasal düzenine karşı darbe yapıldı. Geçmişti foterini alan gitti. Milletin iradesini savunan bir dik görüşü Türkiye görmedi. Türkiye Cuymhuriyeti'nin cumhurbaşkanı ölümü göze alarak mücadeleye koştu. Cumhurbaşkanımıza diktatör demek, faşist demek akıl yoksunu insanların söyleyeceği birşeydir. Sağlıklı bir insan bunu söyleyemez. Böylesi bir kıyas kabul edilemez. Biz bu saygısız, edepsiz yaklaşımı reddediyoruz. İktidar suikatinin taşeronluğunu yapıyor CHP. Milet nasıl 15 Temmuz'da cumhurbaşkanına sahip çıktıysa yine sahip çıkmaya devam edecektir.

 ABD İLE VİZE KRİZİ 

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize sorunu her iki ülkeye de zarar vermektedir. Hiçbir dönemde böylesi bir uygulamayla karşılaşılmadı. Son krizde olumsuz bir karar çıktı. İki ülke yetkilileri arasında görüşme yapıldı. O günden bu güne sorunun çözülmesi için bir adım atılmadı. Bu noktada görüşmeler iki ülke arasında devam ediyor.

ALMANYA'NIN ESKİ BAŞBAKANI SCHRÖDER İLE GÖRÜŞME VE BÜYÜKADA SORUŞTURMASI 

Almanya'nın eski başbakanı Sayın  Schröder, Cumhurbaşkanımızın yakın dostu. Zaman zaman bir araya gelip  Almanya-Türkiye, Türkiye-AB ilişkileri ve diğer bölge konuları hakkında görüş  alışverişinde bulunurlar. Bu da o görüşmelerden bir tanesi ama bir farkı Sayın  Merkel'in bilgisi dahilinde yapılan bir görüşmedir. Görüşme konusu içerisinde,  Türkiye'deki yargılama sürecinde olan hem soruşturma hem de kovuşturma aşamasında  olan herhangi bir konu kesinlikle konuşulmamıştır, görüşülmemiştir. Böyle bir  olay yoktur. Türk yargısı bağımsız ve tarafsız bir yargıdır.

TEOG VE TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU GÖRÜŞÜLMEDİ 

Başbakanımız ve hükümetimiz bu hususun netleştirilmesi  çalışmalarını yakından takip ediyor. Kısa bir süre sonra bu konu bizzat  Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız tarafından açıklanacaktır. Taşeron işçilerin durumu da görüşülmedi.

SINIR KAPILARINI AÇILMASI 

Türkiye ile IKBY arasında Habur Sınır kapısı var. Bu kapı açık durumda. Türkiye olarak sınır kapılarının Irak hükümetine devri konusunda bir çalışma başlattık. Türkiye sınır kapılarının ve petrol boru hatlarının, Irak hükümeti tarafından kontrol edilmesinin daha doğru olacağını açıklamıştır.

YAZ SAATİ UYGULAMASI 

Danıştay bu konuda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Geçen yıl yapılan uygulama bu yıl da devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem