O bebeğin cenazesi sahipsiz kaldı!

 Yakınlarının yasal sürenin dolacağı yarına kadar başvurmaması halinde cenazenin belediye tarafından toprağa verileceği açıklandı. Geçen ay ortaya çıkan olayın ardından tutuklandıktan sonra Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki kadınların kaldığı cezaevine konul

O bebeğin cenazesi sahipsiz kaldı!

 Yakınlarının yasal sürenin dolacağı yarına kadar başvurmaması halinde cenazenin belediye tarafından toprağa verileceği açıklandı. Geçen ay ortaya çıkan olayın ardından tutuklandıktan sonra Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki kadınların kaldığı cezaevine konulan, burada diğer tutuklu ve hükümlülerin zarar vermemesi için özel bölümde tutulan öğretmen Seçil M.D.'nin yakınları, açlık ve susuzluktan ölen Berk bebeğin cenazesine sahip çıkmadı. Seçil M.D.'nin ölüme terkettiği iddia edilen bebeğin kimden olduğunun anlaşılması için DNA çalışmalarının davem ettiği, henüz kesin sonucun alınamadığı belirtildi.

Gölcük Devlet Hastanesi Morgu'nda bulunan bebeğin cenazesine de aradan 2 haftadan fazla zaman geçmesine rağmen sahip çıkan olmadı. Seçil M.D.'nin anne ve babasının Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'na geldikleri ancak bebeğin cenazesini almak istemediklerini söyledikleri ifade edildi.

Mahkeme, daha önce, "15 gün içinde yakınlarının almaması halinde cenazesinin belediye tarafından kaldırılarak defnedilmesi" yönünde karar almıştı. Bu sürenin dolması nedeniyle, bebeğin cenazesi yarın öğleleyin dini vecibeler yerine getirilerek defnenileceği ifade edildi.

Bebeğin cenaze namazının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği talimatıyla yarın öğle saatlerinde Gölcük Tevfik Bıyık Camii'nde kılınacak. Cenaze, daha sonra ilçede kimsesizler mezarlığı olmadığından, Saraylı Köyü'ndeki deprem kurbanlarının defnedildiği 17 Ağustos Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler