O bakanlar YAŞ üyesi oldu!

Başbakan Yardımcıları ile Adalet, Dışişleri ve İçişleri bakanları Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi oldu..

O bakanlar YAŞ üyesi oldu!
Yüksek Askeri Şura'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki  Kanun'da da bazı değişiklikler yapıldı.

Olağanüstü hal  (OHAL) kapsamında yayımlanan kanun  hükmünde kararnameye göre, Yüksek Askeri Şura Başbakan, Genelkurmay Başkanı,  Başbakan yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Milli  Savunma Bakanı ile kuvvet komutanlarından oluşacak. Mevcut kanun kapsamında şuranın üyeleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı,  Milli Savunma Bakanı, kuvvet komutanları, ordu komutanları, Jandarma Genel  Komutanı, Donanma Komutanı ile silahlı kuvvetlerdeki orgeneral ve oramiraller olarak belirlenmişti.

 Değişiklikle şura üyeleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Başbakan  yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma  Bakanı ile kuvvet komutanları oldu. Şuranın görevlerinin belirlendiği ilgili maddenin, "Başbakan,  Genelkurmay Başkanı veya Milli Savunma Bakanı'nın lüzum gördükleri hallerde  silahlı kuvvetlerle ilgili diğer konular halinde görüş bildirmek" fıkrası ise  "Başbakan'ın, lüzum gördüğü hallerde silahlı kuvvetlerle diğer konular halinde  görüş bildirmek" olarak değiştirildi.

ŞURA'NIN SEKRETERYASI

 Mevcut kanun kapsamında Genelkurmay 2. Başkanı Şura'nın genel  sekreteri olarak görevlendiriliyordu. Değişiklikle Şura'nın sekretarya hizmetleri  Milli Savunma Bakanlığınca yürütülecek.  Şura'nın çalışma usulleri, genel  sekreterliğin her türlü iş ve işlemleri Yüksek Askeri Şura ile kabul edilecek bir  iç tüzükle düzenleniyordu. Değişiklikle, söz konusu işlemler Başbakanlık  tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler