O 12 Eylül’ün polis müdürüydü

12 Eylül 1980 darbesi sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Siyasi Şube Müdür Yardımcı olarak görev yapan Hasan Eryılmaz, park halindeki cipinde başından tek kurşunla vurularak öldürülmüş halde bulundu.OĞLUNU ARADI: TAKİP EDİLİYORUM Emniyet Genel Müdürlüğü

O 12 Eylül’ün polis müdürüydü

12 Eylül 1980 darbesi sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Siyasi Şube Müdür Yardımcı olarak görev yapan Hasan Eryılmaz, park halindeki cipinde başından tek kurşunla vurularak öldürülmüş halde bulundu.

OĞLUNU ARADI: TAKİP EDİLİYORUM
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire eski Başkanı emekli emniyet müdürü Hasan Eryılmaz (63), iddiaya göre dün akşam 06 ZUY 06 plakalı aracıyla evine giderken takip edildiğini fark etti.

Eryılmaz, saat 17.30 sıralarında Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli oğlu Mustafa Eryılmaz'ı arayarak "Takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor" dedi. Bu sözlerin ardından görüşme kesilince oğul Eryılmaz, durumu polise bildirdi.

BAŞINDAN VURULDU
Bu sırada polise, Konya Yolu'nun İncek kavşağı yakınında bir kavga nedeniyle tıkandığı ihbarı yapıldı. Olay yerine ilk ulaşan polis ekibi, park halindeki cipin sürücü koltuğunda başından vurularak öldürülmüş bir kişiyle karşılaştı.

Bu kişinin emekli emniyet müdürü Hasan Eryılmaz olduğu anlaşılınca polis alarma geçti, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Eryılmaz'ın sol şakağından giren kurşunla hayatını kaybettiği belirlendi. Eryılmaz'ın beylik tabancası ise aracın sağ ön koltuğunda bulundu. Bu durum, Eryılmaz'ın takip edildiğini fark ettiğinde silahını çıkarıp sağ koltuğa koyduğu, ancak kullanmaya fırsat bulamadığı şeklinde yorumlandı.

450.20120305095445.jpg

2 KİŞİ KAÇARKEN GÖRÜLDÜ
Polisin bilgisine başvurduğu görgü tanıklarının, olay sonrası iki kişiyi kaçarak uzaklaşırken gördüklerini söyledikleri öne sürüldü. Eryılmaz'ın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

KRİTİK GÖREVLERDE BULUNMUŞTU
Sişyasi Şube Müdür Yardımcısı olduğu 12 Eylül döneminde bir silahlı çatışmada ağır yaralanan Eryılmaz, ölümden döndü. 2001'de Asayiş Daire Başkanı oldu. 2009'da emekliye ayrıldı. İki çocuk babası Eryılmaz, Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yönetim kurulu üyesiydi. Eryılmaz, 12 Eylül döneminden sorumlu tutulanlar hakkında yapılan suç duyurusundaki listenin 104'üncü sırasında yer alıyor ve işkence ile suçlanıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler