Noter işi tarih oluyor!

Sendika üyeliği ve istifaların noter yerine "e-devlet" üzerinden yapılmaya başlanması, işçilere adeta sendika yolunu açtı. Yeni uygulamanın ilk 11 gününde 12 bin işçi sendikalı oldu, 1248 işçi sendika değiştirdi.Sen­di­ka­lar Ya­sa­sı­'n­da ge­çen yıl ya­

Noter işi tarih oluyor!

Sendika üyeliği ve istifaların noter yerine "e-devlet" üzerinden yapılmaya başlanması, işçilere adeta sendika yolunu açtı. Yeni uygulamanın ilk 11 gününde 12 bin işçi sendikalı oldu, 1248 işçi sendika değiştirdi.

Sen­di­ka­lar Ya­sa­sı­'n­da ge­çen yıl ya­pı­lan de­ği­şik­lik­le sen­di­ka­ya ye­ni üye­lik­te ve is­ti­fa­da ara­nan no­ter şar­tı kal­dı­rıl­dı. An­cak bu mad­de­nin uy­gu­la­ma­sı 7 Ka­sım 2013'te baş­la­dı. Böy­le­ce sen­di­ka­lı ol­mak ya da sen­di­ka­dan çık­mak is­te­yen iş­çi­le­re 200 li­ra­lık mas­raf çı­ka­ran no­ter şar­tı ta­ri­he ka­rış­tı.

EN ÇOK ÜYE HİZMET-İŞ'E

Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­kan­lı­ğı­'n­dan edin­ilen bil­gi­le­re gö­re 7 Ka­sım-18 Ka­sım ara­sın­da, e-dev­let üze­rin­den ya­pı­lan sen­di­ka üye­li­ği yak­la­şık 12 bin ol­du. Ye­ni uy­gu­la­ma­da en faz­la ter­cih edilen sen­di­ka 2 bin 52 ye­ni üyey­le Hiz­met-İş olur­ken, ikin­ci sı­ra­yı bin 679 üye kay­de­den Türk Me­tal al­dı. Bu sen­di­ka­la­rı 905 üyey­le Be­le­di­ye-İş, 689 üye ile Tes-İş ve 673 üye ile Öz Fi­nans-İş iz­le­di. 11 gün için­de 1801 iş­çi üye­si ol­du­ğu sen­di­ka­la­rın­dan is­ti­fa eder­ken, bu iş­çi­le­rin 1248'i ye­nin­den bir baş­ka sen­di­ka­ya üye ol­du. Bu­na gö­re 553 iş­çi sen­di­ka­lar­dan kop­muş ol­du. Sen­di­ka­lar ara­sın­da­ki ge­çiş en faz­la me­tal sek­tö­rün­de ya­şan­dı.

İLK BAŞVURU ŞIRNAK'TAN

Bugün'ün haberine göre; E-dev­let üze­rin­den sen­di­ka­ya ilk üye­lik baş­vu­ru­su­nu Halk Ban­ka­sı­'nın Şır­nak şu­be­sin­de ça­lı­şan Tayfun Ka­sır­ga yap­tır­dı. Ka­sır­ga, baş­vu­ru­su­nu ban­ka-fi­nans ve si­gor­ta iş ko­lun­da ye­ni ku­ru­lan Hak-İş'­e bağ­lı Öz Fi­nans-İş'­e yap­tı. E-dev­let üze­rin­den üye­li­ği sen­di­ka yö­ne­ti­mi ta­ra­fın­dan onay­la­nan ilk üye ise Ko­op-İş Sen­di­ka­sı­'na üye olan Tek­sif Sen­di­ka­sı­'nın ge­nel mer­kez ça­lı­şa­nı ol­du.

BANKACILAR YOĞUNLUKTAN BAŞVURU YAPAMIYOR

Öz Fi­nans-İş Sen­di­ka­sı Ge­nel Baş­ka­nı Ah­met Eroğ­lu, ban­ka ça­lı­şan­la­rı­nın yo­ğun­luk­tan do­la­yı e-dev­let şif­re­si al­ma­ya bi­le fır­sat bu­la­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. Ay­rı­ca Zi­ra­at ve Halk­bank ça­lı­şan­la­rı­nın bü­yük kıs­mı­nın iş­çi ye­ri­ne söz­leş­me­li per­so­nel gö­rün­me­sin­den do­la­yı sen­di­ka üye­si ola­ma­dık­la­rı­nı be­lir­ten Eroğ­lu, so­run­la­rın çö­zül­me­si­ni is­te­di.

E-dev­let üze­rin­den sen­di­ka­ya ilk üye­lik baş­vu­ru­su­nu ya­pan Tay­fun Ka­sır­ga"Sis­te­me gi­ren ilk ki­şi­nin ben ol­du­ğu­mu son­ra­dan öğ­ren­dim. Me­sa­i kav­ra­mı­mız yok. Ço­ğu za­man haf­ta ta­ti­li­miz bi­le yok. Ay­nı şu­be­de ay­nı işi ya­pan­lar ara­sın­da den­ge­siz bir üc­ret po­li­ti­ka­sı var. Bu so­run­la­rın çö­zül­me­si için sen­di­ka­ya üye ol­du­m" de­di.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem