Nokta’nın Yazı İşleri Müdürü Tony Blair’den esinlenmiş

Terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaretten toplatılan Nokta Dergisi'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü propagandası yapmak

Nokta’nın Yazı İşleri Müdürü Tony Blair’den esinlenmiş

Terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaretten toplatılan Nokta Dergisi'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaretten Nokta Dergisi hakkında başlattığı soruşturma kapsamında derginin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan gözaltına alınmıştı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Çapan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından sorgulandı. Çapan ifadesinde, "Dergimizin 18'inci nüshasının kapağında Cumhurbaşkanının elinde cep telefonu ile tebessümlü bir ifade ile selfie çeken görüntüsü yer almaktadır. Bu bir montajdır. Benim herhangi bir terör örgütü ile bağım açık ve kesin olarak bulunmamaktadır. Bahsi geçen fotoğrafı yayınlama konusunda herhangi bir talimat almadım" dedi.

"TONY BLAIR'İN SELFIE POZUNDAN ESİNLENDİK"

"The Guardian Gazetesi'nde Tony Blair'in Irak Savaşı ile ilgili selfie çeken pozundan esinlendik" diyen Çapan ifadesinin devamında, "Mizah ve ironiyi kullanarak eleştiri yaptık. Gerek şahsım, gerekse şirketim adına hakaret kastı bulunmamaktadır" dedi.

Çapan, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem