Net konuştu: Bu vatana ihanettir

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Devletin en önemli birimlerine kriptolu telefon dağıtılıp sonra da bunun dinlenmiş olması vatana ihanettir" dedi.Ala, bölge gezilerinin ilkini Batman’a yaptı. Sabah saatlerinde Batman’a gelen Bakan Ala, valilik ziyaretinde yapt

Net konuştu: Bu vatana ihanettir

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Devletin en önemli birimlerine kriptolu telefon dağıtılıp sonra da bunun dinlenmiş olması vatana ihanettir" dedi.

Ala, bölge gezilerinin ilkini Batman’a yaptı. Sabah saatlerinde Batman’a gelen Bakan Ala, valilik ziyaretinde yaptığı açıklamada, dinlemeler konusunda milletin bildiği ve bilmediği kadar vahim sayı ve süreler olduğunu söyledi. Devletin önemli birimlerine kriptolu telefon dağıtılıp sonra da o telefonların dinlenmiş olmasının vatana ihanet olduğunu ifade eden Bakan Ala, dinlemeler konusunda kapalı sistemin hangi sorunları üretebileceğini ortaya koyabileceği bakımından da ilginç olduğunu kaydetti. Bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını dile getiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Problem varsa onu milletten kaçırmayız, onu ortaya koyarız milletle beraber çözeriz. Şimdi yaptığımız da budur. Ciddi bir problem vardır insanların özel hayatını hak ve özgürlüklerini iletişim bilgilerini haberleşme özgürlüğünü kendi özel hayatlarını korusun diye istihdam ettiğimiz insanlardan çok az bir kısmı ama çok sayıda insanı dinlemişler. Bu fark edilmiştir ortaya çıkarılmıştır. Şimdi de gereği yapılacak ve yapılıyor" diye konuştu. Hiçbir kurum içerisinde devletten maaş alan hiç kimsenin suç işlemeyeceğini garanti edemeyeceklerini aktaran Bakan Ala, şöyle devam etti:

"Suç işleyenlerin suç işlemeye önlemeye çalışmayı garanti ederiz, her türlü tedbiri almayı garanti ederiz. Ama buna rağmen suç işleyenler olunca onları da saklamadan gizlemeden ortaya koyup gereğini yapacağımızı garanti ederiz. Bu aklın alabileceği bir şey değildir. Bu ihanete varan bir yaklaşımdır. Milletimizin bildiği var, bilmediği var. Çok daha vahim diyebileceğimiz sayı ve dinleme süreleri konusunda hukukun aklın almayacağı bir durum ortaya çıkmıştır. Devletin en önemli birimlerine kriptolu telefon dağıtılıp üretilip sonrada bunun dinlenmiş olması vatana ihanettir. Bunun başka izahı olmaz, bu devlete karşı işlenmiş en büyük suçtur. Bunun sorumluları ortaya çıkarılıp elbette vatandaşlarımız kendilerini emniyette hissetsinler diye gereğini yapmak bizim vatandaşlara karşı sorumluluğumuzdur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler