Nerede huzur olursa orada ilerleme olur

Cumhurbaşkanı Gül, "Nerede huzur, nerede istikrar, nerede kardeşlik, muhabbet dayanışma olursa o ülkede, o şehirde, ilerleme, gelişme olur. O şehrin, ülkenin, problemlerini halledilir" dedi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümüşhane Belediye Başkanlığı önünde

Nerede huzur olursa orada ilerleme olur

Cumhurbaşkanı Gül, "Nerede huzur, nerede istikrar, nerede kardeşlik, muhabbet dayanışma olursa o ülkede, o şehirde, ilerleme, gelişme olur. O şehrin, ülkenin, problemlerini halledilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümüşhane Belediye Başkanlığı önünde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı olarak ismi ile müsamma olan kenti ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Gül, Erzincan'dan gelişinde Kelkit'te kendisini karşılayanlarla beraber olduğunu söyledi.

Gümüşhane'nin gümüş gibi parlaşan bir şehir olduğunu vurguluyan Gül, bu güzel havada Gümüşhanelilerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Kentle ilgili her türlü bilgiyi alacağını ifade eden Gül, "Yapılması gerekenleri ihtiyaçları öğreneceğim ve onların talimatlarını vereceğim" dedi.

Gül, kentin alimler, fazıllar, değerli siyasetçiler yetiştirmiş, toprağının altı ve üstünün de zengin olduğu bir il olduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin her tarafı muhakkak ki birbirinden kıymetli. Nereye gitsem oranın bir özelliği, güzelliği var. Ama şu bir gerçek ki Türkiye'nin her bir yanı hepimize aittir. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türkiye'nin büyüklüğü, güçlülüğü, güzelliği ile hepimiz gurur duyarız. Halkımız fedakardır, cefakardır. Devletine milletine gönülden bağlıdır. Halkımızın, vatandaşlarımızın, onların arzuları, onlara hizmet etmek bir ibadettir" değerlendirmesinde bulundu.

Çok güzel hizmetler yapıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Eksikliklerin adım adım giderildiğini görmekten tabii ki büyük bir gurur duyuyorum" dedi.

Şehrin girişinde üniversitenin yükselmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Gül, sadece bu ildeki çocukların değil, başka şehirlerdeki çocukların da okuyacağını belirtti.

Herkesin memleketin kıymetini bilmesi gerektiğine işaret eden Gül, şöyle devam etti:

"Nerede huzur olursa nerede istikrar olursa nerede kardeşlik, muhabbet dayanışma olursa o ülkede, o şehirde, o beldede ilerleme olur, gelişme olur. O beldenin, şehrin, ülkenin, problemlerini halledilir. Çok şükür son yıllarda memleketimizdeki istikrar olgusu, Türkiye'nin daha hızlı büyük adımlar atmasına fırsat vermektedir. Gördüğünüz gibi birçok önemli meseleler, sorunlar konuşularak bu ülkede çözülüyor. Şimdi esas işimiz memleketimizi çok daha hızlı kalkındırmak. Vatandaşlarımızın hayat standartlarını çok daha fazla yükseltmek. Çocuklarımızın geleceğini çok daha geleceğini çok daha güzel bir şekilde hazırlamak."

Gül, başta sağlık ve eğitim gelmek üzere bu konulara devletin çok önem verdiğini dile getirerek, geçen yıllarla bu yılların karşılatırıldığında her şeyin daha iyiye gittiğini, eksikliklerin giderek tamamlandığının görüleceğini kaydetti. Türkiye'nin geleceğinin daha parlak olduğunun altını çizen Gül, "Nasıl babalarımızdan, dedelerimizden daha iyi şartlarda yaşıyorsak daha iyi yollardan gidip geliyorsak daha iyi hastaneler daha iyi okullar, evlerde oturuyorsak çocuklarımızda bizden daha iyi olacak. İşte bunun için hep beraber gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem