Nefsi müdafaaya Yargıtay’dan ceza

Samsun'da kendisine silah çeken genci tabancayla vurarak öldürüp yargılandığı mahkeme tarafından nefsi müdafaada bulunduğu gerekçesiyle ceza verilmeyen şahsın Yargıtay cezalandırılmasını istedi.Samsun'un İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi Hakkıbey Sokak'ta

Nefsi müdafaaya Yargıtay’dan ceza

Samsun'da kendisine silah çeken genci tabancayla vurarak öldürüp yargılandığı mahkeme tarafından nefsi müdafaada bulunduğu gerekçesiyle ceza verilmeyen şahsın Yargıtay cezalandırılmasını istedi.

Samsun'un İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi Hakkıbey Sokak'ta 2006 yılında meydana gelen olayda, 27 yaşındaki Bayram S., 16 yaşındaki Abdullah Cüre'yi tabancayla vurarak öldürmüş, olay sırasında Abdullah Cüre'nin kendisine silah çektiği iddiasıyla yargılandığı Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 yıl önce görülen davada, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 25. maddesi gereği "gerçekleşmesi muhakkak olan bir saldırıyı def etmek meşru müdafaa olduğundan faile ceza verilemez" hükmünü göz önünde bulundurarak kendisine ceza verilmemişti.

'Adam öldürmek" suçundan ceza verilmeyen Bayram S., ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak, Bayram S.'nin "kasten adam öldürmek" suçundan yeniden yargılanıp cezalandırılmasını istedi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, bir başka suçtan Silivri Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu için SEGBİS sistemiyle görüntülü olarak duruşmaya katılan Bayram S., olay günü kendisini savunduğunu ve Abdullah Cüre'nin tabancayla kendisini öldürmeye çalıştığını söyledi. Mahkemenin verdiği kararda direnmesini isteyen Bayram S., bu olayın arkasında başkalarının olduğunu ve bu kişilerin topluma zarar verdiklerini ileri sürdü. Mahkeme heyeti ise dosyanın incelenmesi için duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler