Necdet Özel'in ismi neden çizildi?

Balyoz davasının gerekçeli kararında şok bir bilgi ortaya çıktı. Balyozcular Org. Necdet Özel'i darbeye destek vermediği için isminin yanına eksi (-) işareti koymuşlar.Balyoz davasının gerekçeli kararında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ismi

Necdet Özel'in ismi neden çizildi?

Balyoz davasının gerekçeli kararında şok bir bilgi ortaya çıktı. Balyozcular Org. Necdet Özel'i darbeye destek vermediği için isminin yanına eksi (-) işareti koymuşlar.

Balyoz davasının gerekçeli kararında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ismi de geçti. Özel'in darbe harekatına destek vermediği için isminin yanına eksi konmuş. Dönemin, Kara Harp Akademisi Komutanı olan Özel'i ikna için ise sanıklardan dönemin Harp Akademileri Komutan Yardımcısı olan Doğan Temel görevlendirilmiş.
 
'Genelkurmay'ın raporlarını kabul edip TÜBİTAK'ın raporlarını reddetmek çelişki'
 
Balyoz davası gerekçeli kararında, sanıklar ve avukatların TÜBİTAK'ın Başbakanlığa bağlı olması nedeniyle buradan bilirkişi görevlendirilemeyeceği yönündeki iddialarına yönelik mahkeme açıklama yaptı. Bu düşüncenin yerinde olmadığını belirten mahkeme, aksi durumda birçok davada bilirkişi bulmanın imkansız hale geleceğini kaydetti. Mahkeme, kanun gereği kamu görevlilerinin silsile yoluyla bağlı oldukları değil, bağlı oldukları kurumun bizzat kendisi hakkında bilirkişilik yapamayacaklarını hatırlattı.
 
Sanıklar ve avukatlarının askeri bilirkişi raporlarını kabul etmelerinin ise iddiaları konusunda tutarsız olduklarını gösterdiğini belirten mahkeme, "Çünkü askeri bilirkişiler muvazzaf olup Genelkurmay Başkanlığı'na bağlıdır. Genelkurmay Başkanlığı ise Anayasa'nın 117. maddesi gereğince Başbakanlık'a bağlıdır" dedi.
 
Bu tespitler doğrultusunda mahkemenin, dosyada mevcut Cumhuriyet Başsavcılığı ve askeri savcılık tarafından yaptırılan bir kısım bilirkişi incelemelerini delillerin değerlendirilmesi açısından yeterli gördüğü ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem