Ne polis ne jandarma o bir esnaf!

Çete elemanlarının üzerinde çıkan sahte 100 TL’lerin gerçeği aratmadığı saptanırken, dolandırıldığı anlayan 100'e yakın esnaf jandarmaya müracaat etti. Facebook üzerinde kargo ile “Kumaşımız bitti gönderin” diyerek mesajlaşan çetenin merkezine ulaşılması

Ne polis ne jandarma o bir esnaf!

Çete elemanlarının üzerinde çıkan sahte 100 TL’lerin gerçeği aratmadığı saptanırken, dolandırıldığı anlayan 100'e yakın esnaf jandarmaya müracaat etti.

 

Facebook üzerinde kargo ile “Kumaşımız bitti gönderin” diyerek mesajlaşan çetenin merkezine ulaşılması için İstanbul ve Gaziantep'te operasyonlar başlatıldı.

 

Yaklaşık bir hafta önce Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen ve Turgutreis beldesinde beş yıldızlı bir otele yerleşen 4 kişilik sahte para çetesi dikkatli bir esnafın jandarmaya ihbarı ile yakalandı. Bodrum'a geldikten sonra lüks bir otele yerleşen F.K., İ.Ş., İ.G. ve M. Y. kullandıkları 14 CLE 44 plakalı otomobil ile bugün akşam saatlerinde Yalıkavak beldesinde perdelik kumaş satan 33 yaşındaki Serhat Aydoğan'ın işlettiği mağazaya gelerek alış veriş yapmak istedi. Cebinden tomarla 100 TL’lik parayı çıkartıp 20 TL’lik alış veriş yapmak isteyen ve birkaç 100 TL’yide bozdurmak isteyen F.K.’nın hareketlerinden şüphelen Aydoğan, aldığı yüz TL’yi sahte parayı tespit etme kalemi ile kontrol edince paraların sahte olduğunu belirtip F.K.’ye geri verdi. F.K. “Kusura bakmayın paraları bankadan almıştık, geri götürüp verelim” dedikten sonra arkadaşları ile arabaya binip uzaklaştı.

 

ESNAFIN İHBARIYLA YAKALANDILAR

Esnaf Aydoğan Yalıkavak jandarmasını arayıp, plaka ve şüphelilerin eşgalini ihbar etmesinden hemen sonra jandarma ekipleri sekiz ekip oluşturarak beldenin çıkış yollarını tuttu. Piyasaya sahte para süren 4 kişi jandarmanın hızlı davranmasıyla Yalıkavak- Gündoğan Karayolu’nda yakalandı. Gözaltına alınan 4 kişinin otomobillerinde yapılan aramada 87 adet sahte 100 TL ile market ve mağazalardan para bozdurmak için yaptıkları alış veriş sırasında aldıkları yiyecek ve giyecek maddeleri ele geçirildi.

 

FACEBOOK ÜZERİNDEN MESAJLAŞIYORLARMIŞ

Üç hafta önce Aydın'ın Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerinde sahte paralarla alışveriş yaptıkları tespit edilen 4 kişinin Bodrum'da bir haftadır beş yıldızlı bir otelde tatil yaptıkları ve beldelerde 5 binin üzerinde sahte para dağıttıkları belirlendi. Soruşturmayı sürdüren jandarmanın, sahte para çetesinin devamının İstanbul ve Gaziantep'te bulunduğu ve jandarma ekiplerinin bu illerde operasyonlara başladığı belirtildi. Jandarmada ifade veren F.K. “Daha önceden tanıştığım kişiler bana tatile gideceğiz gelirmisin dediler, bende onlarla yola çıktım. Yolda sık sık market ve işyerlerine girip sigara ve ya alış veriş yapıp para üstü alıyorlardı. Paraları facebook üzerinde İstanbul'daki bir kişi ile irtibat kurup ’Kumaşımız bitti, kumaş gönderin’ diyorduk. bir 100TL.'ye 35 TL. vererek satın alındığını biliyorum. Kurye ile kumaş geliyor yani sahte para, biz dağıtıyorduk. Ancak ne kadar para dağıtıldığını ve paranın nereden geldiğini bilmiyordum, ben paraların sahte olduğunu sonradan öğrendim” dediği öğrenildi.

 

Jandarma ekipleri İstanbul'da yeri belirlenen T.Y. ve 6 kişiyi yakalamak için operasyon başlattı. Ayrıca Gaziantep' de olayla ilgili üç kişinin arandığı ve F.K., İ,Ş.İ.G. ve M.Y.'nin jandarmada sorgulamalarının sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler