NATO'dan Türkiye için büyük gözdağı

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Türkiye'ye Patriot füzelerinin yerleştirilmesi için alınması gereken kararın birkaç gün içinde çıkacağını belirtirken, "Türkiye'ye saldırma niyetinde olan varsa, artık iki kere düşünecek" dedi.Lungescu, Belçika'nın başkenti Brü

NATO'dan Türkiye için büyük gözdağı

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Türkiye'ye Patriot füzelerinin yerleştirilmesi için alınması gereken kararın birkaç gün içinde çıkacağını belirtirken, "Türkiye'ye saldırma niyetinde olan varsa, artık iki kere düşünecek" dedi.

Lungescu, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye'den kaynaklanan tehdide karşı Patriot sistemleri talebinde bulunmasıyla ilgili NATO içinde sürdürülen hazırlıklarda önemli mesafe alındığını söyledi.
 
Türkiye'ye yerleştirilecek Patriot füze sisteminin operasyonel komutasının Almanya'daki Ramstein Müttefik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda olacağını belirten NATO Sözcüsü Lungescu, füzelerin "aylar değil haftalar içinde" Türkiye'ye yerleştirilerek hazır hale geleceğini ifade etti.
 
Associated Press'in haberine göre, "Türkiye'ye saldırma niyetinde olan varsa, artık iki kere düşünecek" diyen Lungescu, füzelerin yerleştirileceği yer konusunda Türkiye'deki incelemelerini sürdüren NATO askeri heyetinin raporunu tamamlamasının "karar sürecinde önemli bir adım teşkil etiğini" söyledi.
 
NATO HEYETİ İNCİRLİK'TE
 
Patriot füze savunma sistemlerinin konuşlandırılacağı yerlerin tespiti için çalışmalarını sürdüren NATO uzman heyeti Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten sonra şu sıralarda da Adana'daki İncirlik Üssü'nde incelemelerde bulunuyor.
 
NATO'nun Patriotlar'la ilgili nihai kararını, 28 üye ülkenin dışişleri bakanlarının Salı ve Çarşamba günleri Brüksel'de yapacağı toplantıda vermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem