Nasuh Mahruki "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan beraat etti

Bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin, atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine hükmedildi.

Nasuh Mahruki  "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan beraat etti

İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Ali Nasuh Mahruki katılmadı. Duruşmada sanık Mahruki'yi avukatı İsmail Yılmaz temsil ederken, müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay da hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkında beyanı sorulan müşteki avukatı Hatice Özay, önceki beyanlarını tekrar ettiğini ve sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı avukat İsmail Yılmaz ise alınan bilirkişi rapor içeriğindeki konuşma bütünlüğünden müvekkilinin ifade hürriyeti kapsamında ve basın özgürlüğü çerçevesinde eleştirel beyanlarda bulunduğunun görüldüğünü söyledi. Avukat Yılmaz, bu itibarla müvekkilinin suç kastının bulunmadığı gözetilerek beraatine karar verilmesini istedi.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, sanığın hakaret kastıyla hareket etmediğine dair beyanı ve ifadelerin söylendiği yer-zaman unsurları da gözetildiğinde sözlerin onur, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta olmayıp, eleştiri niteliğinde olduğunu belirterek, bu nedenle sanığın üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı anlaşıldığından beraatine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Nasuh Mahruki hakkında ''Cumhurbaşkanına alenen hakaret'' suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler