Murat Karayılan'ı İran kurtardı!

Türkiye, 2-3 Ağustos'ta Karayılan ve diğer PKK yöneticilerinin yerini İran'a iletti. Ancak İran gerekli hassasiyeti göstermeyince Karayılan kaçtı. İran'ın "Karayılan'ı yakaladık" açıklamasını da bilinçli olarak yaptığı ileri sürüldü.20 NOKTADAN İKİSİNDE K

Murat Karayılan'ı İran kurtardı!

Türkiye, 2-3 Ağustos'ta Karayılan ve diğer PKK yöneticilerinin yerini İran'a iletti. Ancak İran gerekli hassasiyeti göstermeyince Karayılan kaçtı. İran'ın "Karayılan'ı yakaladık" açıklamasını da bilinçli olarak yaptığı ileri sürüldü.

20 NOKTADAN İKİSİNDE KARAYILAN KALIYOR BİLGİSİ İRAN'A VERİLDİ
Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre Türkiye, 2-3 Ağustos tarihlerinde başta Murat Karayılan olmak üzere terör örgütü yöneticilerinin Kandil'de barındıkları bölgelerin koordinatlarını İran'a verdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Kandil'in İran bölümüne ilişkin verilen 20 noktaya bir an önce operasyon düzenlenmesi talep edildi. Bu noktalardan ikisinin Murat Karayılan'ın sürekli olarak kullandığı bölge olduğu tespiti yapıldı. Buna rağmen İran güvenlik güçlerinin gerekli hassasiyeti göstermediği ortaya çıktı. Karayılan da bulunduğu yeri terk etti.

KASTEN YANLIŞ AÇIKLAMA
Devletin ilgili kurumları arasında yapılan değerlendirmeye göre 13-14 Agustos tarihlerinde İran kaynaklarından gelen "2 numara yakalandı" açıklaması bilinçli olarak yapıldı. İran, "Karayılan'ı ancak ben istersem yakalarım" mesajını vermek için bu açıklamayı yaptı. İran tarafından daha sonra sehven yapıldığı belirtilen açıklamalar üzerine Türkiye, Kandil'in İran bölgesine operasyon önerisi getirdi.

İRAN AĞIR DAVRANINCA
Ancak İran bunu kabul etmedi. İran'ın ağır davranması üzerine Türkiye, Kandil'e operasyon kararı aldı. Bu amaçla terör örgütü liderlerinin tüm hareketleri takip altına alındı. Hükümetin Ramazan sonrasında başlatmayı düşündüğü operasyon Çukurca saldırısı ile öne çekildi. Başbakan Erdogan'ın 17 Ağustos'ta verdiği talimat ile aynı akşam hava harekatı başlatıldı.

İstihbarat birimlerine göre Türkiye'nin Karayılan, Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık'ı ele geçirmesini istemeyen bölgesel güçler bu kişileri pazarlık unsuru olarak koruyor. İran'in bu tavrı MGK bildirisine de üstü kapalı olarak yansıdı.

MGK BİLDİRİSİNDE ÜSTÜ KAPALI İRAN ELEŞTİRİLMİŞTİ
Bildirideki "Teröre ve terör örgütü yandaslarına yönelik diş desteğin kesilmesini teminen, basta komşu ülkeler olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelere bu yöndeki sorumluluklarını üstlenmeleri ve somut dayanışma sergilemeleri çağrısı yinelenmiştir" sözlerinin İran'in bu tavrına karşılık olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler