Murat Karayılan yakalandı!

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın yakalandığını iddiasını doğruladı.Türk hükümeti kaynakları ise PKK elebaşı Murat Karayılan'ın yakalandığını henüz teyit etmedi.İran Meclisi Mill

Murat Karayılan yakalandı!

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın yakalandığını iddiasını doğruladı.

Türk hükümeti kaynakları ise PKK elebaşı Murat Karayılan'ın yakalandığını henüz teyit etmedi.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi'nin açıklamasına ilişkin olarak hükümete resmi herhangi bir bilgi ulaşmadı.

Burucerdi, Fars Haber Ajansına yaptığı açıklamada, terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığını söylemişti.

Konuya ilişkin haberleri değerlendiren Burucerdi, ''Bu haberler doğrudur, İran istihbarat birimleri PKK'nın iki numaralı ismini tutuklamıştır. İstihbarat güçlerimiz, Karayılan'ı yakalayarak önemli bir iş başarmışlardır'' diye konuşmuştu.

İran Devrim Muhafızlarının, 16 Temmuzdan beri terör örgütü PJAK'a yönelik operasyonlarında örgüte darbe vurulduğunu kaydeden Burucerdi, ''Bizim, Devrim Muhafızlarından da beklentimiz budur'' ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler