Murat Boz'a ayrıcalık, kriz çıkarttı

Sanatçı Murat Boz'un bedelli askerlik başvurusunda kriz çıktı. İddiaya göre komutan, Boz'a ayrıcalık yapınca sıradaki gençler isyan etti. Üstüne soğukta bekleme cezası da aldılar!Bedelli askerliğin yaş sınırının 30 ve ücretinin de 30 bin lira olarak açıkl

Murat Boz'a ayrıcalık, kriz çıkarttı

Sanatçı Murat Boz'un bedelli askerlik başvurusunda kriz çıktı. İddiaya göre komutan, Boz'a ayrıcalık yapınca sıradaki gençler isyan etti. Üstüne soğukta bekleme cezası da aldılar!

Bedelli askerliğin yaş sınırının 30 ve ücretinin de 30 bin lira olarak açıklanmasının ardından, aralarında ünlü isimlerin de olduğu birçok kişi askerlik şubelerine akın etti. Başvuruların yoğun olarak yaşandığı İstanbul Asker Alma Bölge Başkanlığı'nda Murat Boz krizi yaşandı.

31 yaşındaki ünlü şarkıcının Halıcıoğlu'nda bulunan İstanbul Asker Alma Bölge Başkanlığı'na bedelli askerlik başvurusunda bulunması sırasında olay çıktı. Haftanın ilk günü bütün evraklarını toplayarak bedelli başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, askerlik şubesine akın etti. Kışla dışına kadar taşan kuyruklarda işlerini bitirmek isteyen yüzlerce kişi, bir anda oluşan hareketlikle karşılaştı. Özel arabası yakınındaki kişilerle şubeye gelen Murat Boz, hiç sıra beklemeden içeri alındı.

Kuyrukta bekleyenlerin duruma tepki gösterilmesine aldırmayan komutan ve şubedeki askerler, cep telefonlarını çıkararak şarkıcıyla fotoğraf çektirebilmek için adeta yarıştı. Bunun üzerine iyice öfkelenen vatandaşlar askerlere, şarkıcının sıra bekletilmeden içeriye alınmasına ve işlerini aksatmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, "İnsanlar sırada bekliyor ama şarkıcı diye beklemiyor bir de fotoğraf çektiriyorsunuz işinizi yapın" diye isyan etti.

TEPKİ GÖSTRENLER DIŞARI ÇIKARTILDI

Bugün'ün haberine göre Askerlik Şubesi Komutanı ise tepkiler üzerine şarkıcının bir üst kata çıkarılması için emir verdi. Boz görevli askerlerle hiçbir şey olmamış gibi işlemlerinin tamamlanması için üst kata çıktı. Tepkili vatandaşlar ise komutanın "Tek sıra halinde dışarıda bekleyeceksiniz yoksa işleminiz yapılmaz" şeklindeki ilginç emri ile ikinci şoku yaşadı. Bağırış ve tepkilerle askerlerin dışarıya çıkardığı insanlar soğuk havada beklemek zorunda kaldı. Vatandaşlar hem komutanlara hem de şarkıcıya tepkilerini dışarıda da sürdürdü. Murat Boz, işlemlerini bitirdikten sonra şubeden ayrılırken, bedelli kuyruğunda bekleyenler hala sıra beklemeye devam ediyordu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler