Munzur dağına 2 bin asker indirildi

PKK'nın bölgede 4 ayrı grup ile farklı noktalarda büyük saldırı yapacağı istihbaratı alan güvenlik güçleri son yılların en büyük operasyonunu başlattı.Tunceli'de, terör örgütünün üst düzey sorumlularının da aralarında bulunduğu toplantı halindeki PKK'lı t

Munzur dağına 2 bin asker indirildi

PKK'nın bölgede 4 ayrı grup ile farklı noktalarda büyük saldırı yapacağı istihbaratı alan güvenlik güçleri son yılların en büyük operasyonunu başlattı.

Tunceli'de, terör örgütünün üst düzey sorumlularının da aralarında bulunduğu toplantı halindeki PKK'lı teröristlere yönelik tamamı profesyonel birliklerden oluşan 2 bin askerle operasyon başlatıldı.

PKK'nın Tunceli'deki üst düzey yöneticilerinin hedef alındığı operasyonda, sabah saatlerinde iki ayrı noktada sıcak temas sağlandı.

PKK'nın sözde 'Dersim eyaleti' olarak adlandırdığı bölgenin 'Doğu Karargah' biriminin üst düzey yöneticilerinin toplantı halinde olduğunu tespit eden güvenlik güçleri gece yarısı 2 bin askerle operasyon başlattı.

KOMANDOLAR HELİKOPTERLE DAĞLARA İNDİRİLDİ
Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı ile Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı tamamı profesyonel birliklerden oluşan operasyonel birlikler, Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan 6 Sikorsky helikopter ile sabah saatlerine kadar, teröristlerin kaçış noktalarına indirildi.

YÖNETİCİLERİN TOPLANTI YAPTIĞI İSTİHBARATI ALINDI
Operasyonların daha çok, şehir merkezine yakın Kutuderesi, Güleç, Sütlüce, Kırmızıdağ, Çıralı, Dedeağaç, Gözen, Alacık köyleri kırsal alanı ile Pülümür ile Ovacık ilçeleri arasındaki Kocatepe ve Çambulak köyleri arasında kalan dağlık ve ormanlık alanlarda yoğunlaşıyor.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, PKK'nın sözde 'Dersim Eyaleti' olarak adlandırdığı bölgenin 'Doğu Karargah' grubuna bağlı teröristlerin kendi aralarında toplantı yaptığı istihbaratının alınması ile birlikte operasyonların başlatıldığı bildirildi.

EYLEM İÇİN DÖRT GURUBA AYRILDILAR
Aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu PKK'lıların, toplantı sonrası eylem için 4 ayrı gruba ayrıldığı, istihbaratı üzerine, grupların etkisiz hale getirilmesi için operasyonların genişleyerek devam ettiği belirtildi.

PKK'lı gruplara karşı düzenlenen operasyonlar kapsamında özellikle Kutuderesi ile Kırmızı Dağ eteklerinde sabah erken saatlerinde iki ayrı noktada PKK'lılar ile sıcak temasın yaşandığı öğrenildi. Yer yer çatışmaların devam ettiği bölgeye de takviye birlikler gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem