Münasip bir yerine koy!

Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener, Bakan Egemen Bağış’a Türkiye’de ceza alan bir karikatürü hediye etmek isteyince olay çıktı. Bağış “Onu münasip bir yerine koy” dedi.Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantılarında

Münasip bir yerine koy!

Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener, Bakan Egemen Bağış’a Türkiye’de ceza alan bir karikatürü hediye etmek isteyince olay çıktı. Bağış “Onu münasip bir yerine koy” dedi.

Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantılarında çıkışlarıyla gerginlik yaratmasıyla tanınan Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener, bu kez de geleneği bozmadı.

Brüksel’de 67’incisi yapılan KPK toplantısında Türkiye‘deki basın özgürlüğünü eleştiren ve İslam ile özgürlüğün bir arada bulunamayacağını söyleyen Madlener, AB Bakanı Egemen Bağış’a Türkiye’de yasaklanan bir karikatürü hediye etmeye çalışınca sert diyaloglar yaşandı.

Baturer’in karikatürü
Daha önce Türkiye’de bir mizah dergisinde yayımlanan ve dava konusu olan Bahadır Baturer imzalı karikatürü iletmek üzere Bağış’a doğru ilerleyen Madlener’i KPK Eş Başkanı Afif Demirkıran engelleyince Hollandalı parlamenter, çerçeveletilmiş karikatürü kendisine vermeye kalktı.

Bunun üzerine “Alma Afif Bey, alma” uyarısında bulunan Bağış, Madlener’e, “Hediyeni istemiyorum. Benim evimde yeterince karikatür var. Al onu uygun bir yerine koy” dedi. Madlener, gerek salondan gelen tepki, gerekse KPK Eş Başkanı Helene Flautre’un, “İç politika amaçlı propaganda şovlarınızdan bıktık.

Yaptığınız skandal” demesi üzerine yerine döndü. Bağış, Madlener’in teknik nitelikli önceki günkü KPK toplantısına katılmazken dünkü oturuma gelmesi ile ilgili “Gelsin. Onun cüssesi yetmez” ifadelerini kullandı.

Ortamın sakinleşmesinden sonra Bağış, Madlener’e yönelik olarak “Bu toplantıda ırkçılık hastalığına yakalanmış birkaç kişi dışında herkes ilişkileri ilerletmeye çalışıyor. Bu devirde ırkçılık hastalığından muzdarip olanlara sadece acıyorum” ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin de katıldığı oturumda verilen mesajlarda ise basın özgürlüğü, KCK davası ve vize konuları öne çıktı.

Sefillik tartışması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Londra’da yaptığı açıklamalarda AB için “sefil” ifadesini kullanması KPK’da gündeme getirildi. Soyalistler ve Demokratlar (S&D) Grubu’na üye Yunan parlamenter Maria Eleni Koppa, Bağış’a “Neden sefil bir birliğe üye olmak istiyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Bağış, sözün kendisine verilmesini beklemeksizin “Sefilliğine son vermek için” (To put an end to its misery) yanıtını verdi.

Bu deyimin İngilizcede “öldürmek” anlamında da kullanılması tartışma yarattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem