Mülteciler sınır dışı ediliyor

 Samsun'da bir kamyonun kasasında yakalanan 53 kaçak göçmen, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir kamyon

Mülteciler sınır dışı ediliyor

 Samsun'da bir kamyonun kasasında yakalanan 53 kaçak göçmen, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir kamyon içinde yaklaşık 130 bin kaçak sigara ile birlikte yakaladığı 40'ı Burma ve 13'ü Afganistanlı olmak üzere 53 mülteci, sorgularının tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Haklarında "Türkiye'ye kaçak yolla giriş yapmak" suçundan yasal işlem yapılan göçmenlerin sınır dışı edileceği öğrenildi.

Öte yandan, söz konusu göçmenler ile kaçak sigaraları Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinden İstanbul'a götüren 5 kişinin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu'nda sorguları tamamlandı. "İnsan kaçakçılığı ve sigara kaçakçılığı" suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Ömer B., Murat K., Yakup G., Mehmet B. ve Adem B.'nin yarın sabah Samsun Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler