Mülteci faciası kıl payı önlendi

Antalya'nın Demre ilçesinde, aralarında 25 çocuğun bulunduğu 42 mülteci yakalandı.Yasadışı yollarla Antalya'dan Yunanistan'a umut yolculuğuna çıkan ve aralarında 25 çocuğun bulunduğu 42 Suriyeli mülteci, Demre ilçesinde tekneye binmeden jandarma tarafında

Mülteci faciası kıl payı önlendi

Antalya'nın Demre ilçesinde, aralarında 25 çocuğun bulunduğu 42 mülteci yakalandı.

Yasadışı yollarla Antalya'dan Yunanistan'a umut yolculuğuna çıkan ve aralarında 25 çocuğun bulunduğu 42 Suriyeli mülteci, Demre ilçesinde tekneye binmeden jandarma tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya otogarından ilçeler arası toplu taşıma otobüsüne bindiği öğrenilen 42 kişiyi Demre İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri teknik ve fiziki takibe aldı. Otobüs ile Demre ilçesine 20.00 sıralarında gelen ve Beymelek Mahallesi sahilinde kendilerini Yunanistan'ın Meis Adası'na götürecek tekneyi bekleyen 42 mülteci, ilçe jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Operasyon sonrası, aralarında yaşları 2 ila 12 arasında değişen 25 çocuğun bulunduğu 42 Suriyeli mültecilerin yanlarında can simitleri ve yelekler olduğu tespit edildi. Yakalanan mülteciler tekrar bindikleri otobüse bindirilerek, sorgulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Mültecileri taşımaya gelmeyen tekne için ise denizden arama çalışması başlatıldı.

Jandarmada sorgulanan 42 mülteci, işlemleri yapıldıktan sonra Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edilecek.

Mülteci faciası kıl payı önlendi

Mülteci faciası kıl payı önlendi

Mülteci faciası kıl payı önlendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler